About: Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl sledován vliv přírodních antioxidantů z rozmarýnového extraktu a aditivních barviv (arpink red, košenila a lykopen) na oxidaci lipidů v měkkých salámech. Oxidace tuků byla hodnocena spektrofotometricky pomocí thiobarbiturového čísla po destilaci vzorku s vodní parou. Rozmarýnový extrakt ve správné koncentraci (0,5 g.kg-1) stabilizoval tuky proti oxidaci. Při použití vyšší koncentrace může dojít ke zvratu účinků antioxidačních na prooxidační.
  • Byl sledován vliv přírodních antioxidantů z rozmarýnového extraktu a aditivních barviv (arpink red, košenila a lykopen) na oxidaci lipidů v měkkých salámech. Oxidace tuků byla hodnocena spektrofotometricky pomocí thiobarbiturového čísla po destilaci vzorku s vodní parou. Rozmarýnový extrakt ve správné koncentraci (0,5 g.kg-1) stabilizoval tuky proti oxidaci. Při použití vyšší koncentrace může dojít ke zvratu účinků antioxidačních na prooxidační. (cs)
  • The influence of natural antioxidants of the rosemary extract and additive colorants (arpink red, cochineal and lycopene) and the oxidation of lipids in smoked/cooked sausages was studied. Thiobarbituric acid was used as criterion for lipids oxidation and was determinated spectrophotometrically after vapour distillation with water vapour. The optimal concentration of the rosemary extract (0,5 g.kg-1) stabilized fats again oxidation. However the higher concentration leads to conversion of antioxidative effects into prooxidative ones. (en)
Title
  • Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů
  • The effect of rosemary extract on lipid oxidation in sausages (en)
  • Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů (cs)
skos:prefLabel
  • Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů
  • The effect of rosemary extract on lipid oxidation in sausages (en)
  • Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022299!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 332463
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022299
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Rosemary; lycopene; extract; antioxidant; lipids; meat products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [21F36BC6B61B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Additives and contaminants in food
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Pánek, Jan
  • Beranová, Lucie
  • Bělková, Bo-Anne
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3183-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software