Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl sledován vliv přírodních antioxidantů z rozmarýnového extraktu a aditivních barviv (arpink red, košenila a lykopen) na oxidaci lipidů v měkkých salámech. Oxidace tuků byla hodnocena spektrofotometricky pomocí thiobarbiturového čísla po destilaci vzorku s vodní parou. Rozmarýnový extrakt ve správné koncentraci (0,5 g.kg-1) stabilizoval tuky proti oxidaci. Při použití vyšší koncentrace může dojít ke zvratu účinků antioxidačních na prooxidační.
- Byl sledován vliv přírodních antioxidantů z rozmarýnového extraktu a aditivních barviv (arpink red, košenila a lykopen) na oxidaci lipidů v měkkých salámech. Oxidace tuků byla hodnocena spektrofotometricky pomocí thiobarbiturového čísla po destilaci vzorku s vodní parou. Rozmarýnový extrakt ve správné koncentraci (0,5 g.kg-1) stabilizoval tuky proti oxidaci. Při použití vyšší koncentrace může dojít ke zvratu účinků antioxidačních na prooxidační. (cs)
- The influence of natural antioxidants of the rosemary extract and additive colorants (arpink red, cochineal and lycopene) and the oxidation of lipids in smoked/cooked sausages was studied. Thiobarbituric acid was used as criterion for lipids oxidation and was determinated spectrophotometrically after vapour distillation with water vapour. The optimal concentration of the rosemary extract (0,5 g.kg-1) stabilized fats again oxidation. However the higher concentration leads to conversion of antioxidative effects into prooxidative ones. (en)
|
Title
| - Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů
- The effect of rosemary extract on lipid oxidation in sausages (en)
- Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů
- The effect of rosemary extract on lipid oxidation in sausages (en)
- Oxidace lipidů v měkkých salámech s přídavkem přírodních antioxidantů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022299!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022299
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Rosemary; lycopene; extract; antioxidant; lipids; meat products (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Additives and contaminants in food
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Pánek, Jan
- Beranová, Lucie
- Bělková, Bo-Anne
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská technická univerzita v Bratislave
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |