About: Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl sledován vliv přidaných barviv (arpink red, košenila a lykopen) a antioxidantů z rozmarýnového extraktu na barvu měkkých salámů. Barva byla hodnocena reflexní spektrofotometrií (spektrofotometr Minolta CM-2600d); byly vypočteny hodnoty CIELab: L*, a* a b*. Přídavek rozmarýnového extraktu měl malý vliv na podíl červené barvy jednotlivých vzorků, nejlépe se ukázala kombinace rozmarýnového extraktu (0,5 g.kg-1) a lykopenu.
  • Byl sledován vliv přidaných barviv (arpink red, košenila a lykopen) a antioxidantů z rozmarýnového extraktu na barvu měkkých salámů. Barva byla hodnocena reflexní spektrofotometrií (spektrofotometr Minolta CM-2600d); byly vypočteny hodnoty CIELab: L*, a* a b*. Přídavek rozmarýnového extraktu měl malý vliv na podíl červené barvy jednotlivých vzorků, nejlépe se ukázala kombinace rozmarýnového extraktu (0,5 g.kg-1) a lykopenu. (cs)
  • The effect of colorants (arpink red, cochineal and lycopene) and antioxidants of the rosemary extract on the colour of smoked/cooked sausages was studied. The colour was evaluated by reflectance spectrophotometry (Minolta CM-2600d); the values of CIELab system: L*, a* a b* were taken into consideration. The addition of rosemary extract had a minimal effect on the redness a*; the optimal for sausage colour seems to be the combination of rosemary extract (0,5 g.kg-1) and lycopene. (en)
Title
  • Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů
  • The effect of colourants and antioxidants on the colour of sausages (en)
  • Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů
  • The effect of colourants and antioxidants on the colour of sausages (en)
  • Vliv barviv a antioxidantů na barvu měkkých salámů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022294!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349161
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022294
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Rosemary; lycopene; extract; antioxidant; colour; meat products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6CD3699BC870]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Additives and contaminants in food
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Staruch, Ladislav
  • Bělková, Bo-Anne
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3183-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software