About: Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo jednak srovnat výsledky získané různými způsoby hodnocení barvy, jednak s jejich využitím sledovat vliv přidaného rozmarýnu a barviv na výslednou barvu dušené šunky a její stabilitu. Šunky byly vyrobeny s přídavkem í extraktu rozmarýnu a několika přírodních barviv (košenila, arpink red, lykopen). Analýza obrazu i reflexní spektrofotometrie sice poskytly vzhledem k rozdílnému principu měření poněkud odlišné hodnoty barvy měřené šunky, zachytily však sledované změny podobně. Vliv uvedených aditiv nebyl jednoznačný
  • Cílem práce bylo jednak srovnat výsledky získané různými způsoby hodnocení barvy, jednak s jejich využitím sledovat vliv přidaného rozmarýnu a barviv na výslednou barvu dušené šunky a její stabilitu. Šunky byly vyrobeny s přídavkem í extraktu rozmarýnu a několika přírodních barviv (košenila, arpink red, lykopen). Analýza obrazu i reflexní spektrofotometrie sice poskytly vzhledem k rozdílnému principu měření poněkud odlišné hodnoty barvy měřené šunky, zachytily však sledované změny podobně. Vliv uvedených aditiv nebyl jednoznačný (cs)
  • Two methods of colour evaluation were compared: VIA and reflective spectrophotometry. The effect of added colourants (cochineal, arpink red and lycopene) and rosemary extract in cooked ham was studied. Both methods gave similar results althoug absolute values were a little different. The effect of additives was not unambiguous. (en)
Title
  • Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů.
  • Colour measurement of hams with the addition of natural colourants and antioxidants (en)
  • Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů. (cs)
skos:prefLabel
  • Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů.
  • Colour measurement of hams with the addition of natural colourants and antioxidants (en)
  • Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022291!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 325378
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022291
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ham; rosemary; colourants; meat products; colour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0F287BBC8C2A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Banská Bystrica
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Laboralim 2009 Recent Progress in Analytical Methods of Food
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Potůček, Tomáš
  • Bělková, Bo-Anne
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3071-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software