About: Falšování potravin bohatých na tuk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This work deals with falsification of dairy products ? spread butter and Edam cheese. Falsification of spread butter consists in substitution of milk fat by plant fat in concentration 70 ? 75 %, the rate of substitution can be estimated on the basis of average content of fatty acids ? butyric acid, caproic acid and methyl tetradecanoic and methyl hexadecanoic acids. Analysis of sterol fraction is decisive. In the case of falsification of Edam cheese situation is complicated: milk fat is fully substituted by plant fat which is low quality but together content of other components is changed, especially content of proteins and solid. (en)
  • Práce se zabývala falšováním mléčných výrobků ? pomazánkového másla a eidamského sýru. V případě pomazánkového másla falšování spočívalo v substituci mléčného tuku rostlinným tukem na úrovni 70 ? 75 %, míru substituce je možné kvalifikovaně odhadnout na základě průměrných obsahů mastných kyselin máselné, kapronové a methyltetradekanových a methylhexadekanových kyselin. Rozhodující je analýza sterolové frakce. V případě falšování eidamského sýru je situace složitější: mléčný tuk je plně nahrazen rostlinným tukem nízké kvality, ale současně je pozměněn obsah dalších složek, zvláště obsah bílkovin a sušiny.
  • Práce se zabývala falšováním mléčných výrobků ? pomazánkového másla a eidamského sýru. V případě pomazánkového másla falšování spočívalo v substituci mléčného tuku rostlinným tukem na úrovni 70 ? 75 %, míru substituce je možné kvalifikovaně odhadnout na základě průměrných obsahů mastných kyselin máselné, kapronové a methyltetradekanových a methylhexadekanových kyselin. Rozhodující je analýza sterolové frakce. V případě falšování eidamského sýru je situace složitější: mléčný tuk je plně nahrazen rostlinným tukem nízké kvality, ale současně je pozměněn obsah dalších složek, zvláště obsah bílkovin a sušiny. (cs)
Title
  • Falšování potravin bohatých na tuk
  • Falsification of food containing fat (en)
  • Falšování potravin bohatých na tuk (cs)
skos:prefLabel
  • Falšování potravin bohatých na tuk
  • Falsification of food containing fat (en)
  • Falšování potravin bohatých na tuk (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022262!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 314642
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022262
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • falsification; spread butter; Edam cheese; fatty acids; sterols (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FFC588CC9C16]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Tatranská Lomnica, Slovensko
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník 47. mezinárodní konference technologie a analýzy tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Hrádková, Iveta
  • Poláková, Věra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3097-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 34 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software