About: Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy.
  • Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy. (cs)
  • Wholemeal bio-flours from barley and oat were tested as 10, 20, 30 and 50% substitutes of wheat flour in single phases of bread manufacturing. Characteristics measured on specific rheological apparatuses and baking test confirmed individual changes. Although bread volumes decreased correspondingly to increasing amounts added, bread sensory profiles were average even at 50% fortification. Taste was acceptable both barley- and oat-wheat bread, regardless to higher crumb compactness. Bread crumb embrowning could be considered also as positive effect. (en)
Title
  • Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa
  • Barley and oat bakery usage possibilities (en)
  • Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa (cs)
skos:prefLabel
  • Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa
  • Barley and oat bakery usage possibilities (en)
  • Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022237!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 327704
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022237
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat flour; barley; oat; dough rheology; baking test (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [965E28873A77]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Hradec Králové
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Qualima 2009
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Jurinová, I.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mezos S.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-904468-0-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 25 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software