Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The evaluated samples represented the ordinary assortment of eggs on Czech market, it means the eggs from caged hens, barn eggs, bio free range eggs, omega eggs, eggs with white and brown shell of Czech and also imported origin. The most important quality characters such as shell defects, Haugh units and high of air bubble as the characteristics of egg freshness, and further the presence of foreign particles in egg white and yolk, the colour of egg yolk and the composition of fatty acids in yolk lipids were evaluated. (en)
- Hodnocené vzorky zahrnovaly sortiment vajec běžně dostupný na trhu, tj. vejce z klecových chovů, vejce z chovu na podestýlce, z biochovů, ?omega? vejce, vejce s hnědou i bílou skořápkou, vejce českého původu i vejce z dovozu. Mezi hodnocené kvalitativní znaky patřily defekty skořápky, Haughovy jednotky a výška vzduchové bubliny jako znaky čerstvosti vajec, přítomnost cizích tělísek ve vaječném obsahu, barva žloutku a složení mastných kyselin.
- Hodnocené vzorky zahrnovaly sortiment vajec běžně dostupný na trhu, tj. vejce z klecových chovů, vejce z chovu na podestýlce, z biochovů, ?omega? vejce, vejce s hnědou i bílou skořápkou, vejce českého původu i vejce z dovozu. Mezi hodnocené kvalitativní znaky patřily defekty skořápky, Haughovy jednotky a výška vzduchové bubliny jako znaky čerstvosti vajec, přítomnost cizích tělísek ve vaječném obsahu, barva žloutku a složení mastných kyselin. (cs)
|
Title
| - Hodnocení kvality vajec na českém trhu
- Evaluation of egg quality in the Czech market (en)
- Hodnocení kvality vajec na českém trhu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení kvality vajec na českém trhu
- Evaluation of egg quality in the Czech market (en)
- Hodnocení kvality vajec na českém trhu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021291!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021291
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - eggs from caged hens; barn eggs; bio free range eggs; omega eggs (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Míková, Kamila
- Doležal, Marek
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |