Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Fusariové mykotoxiny jsou toxické sekundární metabolity mikroskopických vláknitých hub rodu Fusarium. Nejznámějším fusariovým mykotoxinem je deoxynivalenol (DON), jenž je vzhledem ke svému četnému výskytu považován za marker kontaminace mykotoxiny. Kromě volných forem mykotoxinů však byly v cereáliích detekovány i formy konjugované, tzv. ?maskované?. Dosud nejprobádanějším je deoxynivalenol-3-glukosid (DON-3-Glc), který tvoří až 20 % celkového obsahu DON. Biologická dostupnost maskovaných mykotoxinů je nyní předmětem nejnovějších výzkumů.
- Fusariové mykotoxiny jsou toxické sekundární metabolity mikroskopických vláknitých hub rodu Fusarium. Nejznámějším fusariovým mykotoxinem je deoxynivalenol (DON), jenž je vzhledem ke svému četnému výskytu považován za marker kontaminace mykotoxiny. Kromě volných forem mykotoxinů však byly v cereáliích detekovány i formy konjugované, tzv. ?maskované?. Dosud nejprobádanějším je deoxynivalenol-3-glukosid (DON-3-Glc), který tvoří až 20 % celkového obsahu DON. Biologická dostupnost maskovaných mykotoxinů je nyní předmětem nejnovějších výzkumů. (cs)
- Fusarium mycotoxins are toxic secondary metabolites of microscopic filamentary fungi genus Fusarium. The most well-known mycotoxin is deoxynivalenol (DON), which is considered to be a marker of overall mycotoxin contamination. Additionally to free mycotoxins, there have been detected also their conjugated forms, so called as ?masked?. The best known is deoxynivalenol-3-glukoside (DON-3-Glc), which occurs in concentrations up to 20% of overall DON content. The biological availability of masked mycotoxins is under intensive examination. (en)
|
Title
| - Nové poznatky o trichothecenových mykotoxinech v potravním řetězci - I.
- New information about trichothecene mycotoxins in the food chain ? I. (en)
- Nové poznatky o trichothecenových mykotoxinech v potravním řetězci - I. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Nové poznatky o trichothecenových mykotoxinech v potravním řetězci - I.
- New information about trichothecene mycotoxins in the food chain ? I. (en)
- Nové poznatky o trichothecenových mykotoxinech v potravním řetězci - I. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021272!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021272
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - mycotoxins; legislation; analytical methods (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hajšlová, Jana
- Zachariášová, Milena
- Kostelanská, Marta
- Malachová, A.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |