About: Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Funkční i nutriční vlastnosti bílkovin mohou být cíleně modifikovány enzymovou hydrolýzou. Využití těchto hydrolyzátů komplikuje hořká chuť. Byl připraven hydrolyzát bílkovin syrovátky pomocí enzymu Promod 439 L z Bacillus licheniformis. Hořká chuť hydrolyzátu byla odstraněna ošetřením aktivním uhlím Norit CG1 (0,3 g na 100 ml) po dobu 90 min při laboratorní teplotě, aktivní uhlí bylo následně odstraněno odstředěním. Byl rovněž sledován vliv přídavku aktivního uhlí na peptidový profil hydrolyzátu pomocí RP HPLC, analýzami bylo potvrzeno přednostní odstranění delších a hydrofobních peptidů z hydrolyzátu.
  • Funkční i nutriční vlastnosti bílkovin mohou být cíleně modifikovány enzymovou hydrolýzou. Využití těchto hydrolyzátů komplikuje hořká chuť. Byl připraven hydrolyzát bílkovin syrovátky pomocí enzymu Promod 439 L z Bacillus licheniformis. Hořká chuť hydrolyzátu byla odstraněna ošetřením aktivním uhlím Norit CG1 (0,3 g na 100 ml) po dobu 90 min při laboratorní teplotě, aktivní uhlí bylo následně odstraněno odstředěním. Byl rovněž sledován vliv přídavku aktivního uhlí na peptidový profil hydrolyzátu pomocí RP HPLC, analýzami bylo potvrzeno přednostní odstranění delších a hydrofobních peptidů z hydrolyzátu. (cs)
  • Both functional and nutritional properties of proteins can be purposefully modified by enzymic hydrolysis. Use of these hydrolysates is complicated by its bitter taste. Whey protein hydrolysate was prepared by enzyme Promod 439 L from Bacillus licheniformis. Bitter taste of the hydrolysate was removed by treatment with activated carbon Norit CG1 (0,3 g / 100 ml, 90 min at room temperature). Activated carbon was centrifuged after that. The influence of addition of activated carbon on peptide profile of hydrolysate was evaluated by RP HPLC. The results confirmed preferential removal of longer and hydrophobic peptides from hydrolysate. (en)
Title
  • Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky.
  • Study of possibilities of bitter taste remooving in enzyme whey protein hydrolysate (en)
  • Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky. (cs)
skos:prefLabel
  • Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky.
  • Study of possibilities of bitter taste remooving in enzyme whey protein hydrolysate (en)
  • Studium možností odstranění hořké chuti enzymového hydrolyzátu bílkovin syrovátky. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021222!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 398022
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021222
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • whey proteins; hydrolysis; bitter taste (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [20C476F93116]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník Proteiny 2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Štětina, Jiří
  • Čurda, Ladislav
  • Prokopová, Barbora
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7318-706-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software