About: Reologické vlastnosti a krystalické modifikace tukových násad     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly připraveny tři modelové tukové násady o složení 25 % strukturního tuku, který byl složen z plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku. Tyto plně ztužené tuky byly míchány v různých poměrech, aby se lišily ve složení mastných kyselin. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej (75 %). U těchto násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na reologické, texturní a krystalické vlastnosti. Použitou metodou pro měření reologických vlastností byla rotační reometrie (stanovení meze toku) a pro měření texturních vlastností texturní profilová analýza. Krystalické modifikace byly stanoveny metodou ohybu rentgenových paprsků. Dále byly u tukových násad a samotných strukturních tuků sledovány obsahy tuhých podílů (SFC) pulsní nukleární magnetickou rezonancí (pNMR).
  • Byly připraveny tři modelové tukové násady o složení 25 % strukturního tuku, který byl složen z plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku. Tyto plně ztužené tuky byly míchány v různých poměrech, aby se lišily ve složení mastných kyselin. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej (75 %). U těchto násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na reologické, texturní a krystalické vlastnosti. Použitou metodou pro měření reologických vlastností byla rotační reometrie (stanovení meze toku) a pro měření texturních vlastností texturní profilová analýza. Krystalické modifikace byly stanoveny metodou ohybu rentgenových paprsků. Dále byly u tukových násad a samotných strukturních tuků sledovány obsahy tuhých podílů (SFC) pulsní nukleární magnetickou rezonancí (pNMR). (cs)
  • In this study was to investigate the influence of the composition of saturated fatty acids (FA) in triacylglycerols (TAG) of structured fat (SF) on the rheological, textural and crystalline properties of model fat blends. SF was prepared by mixing fully hydrogenated fats with variable molar ratio of the medium (M) chain FA and long (L) chain FA. As a source of the medium chain FA fully hydrogenated coconut oil was used. Fully hydrogenated high-erucic rapeseed oil was used as source of the long chain FA. Structured fats were prepared by random chemical interesterification of these mixtures. These SFs obtained in the above mentioned processes were used for the model fat blends preparation. The liquid part of FB consisted of zero-erucic rapeseed oil (75 % w/w). The rheological properties such as yield stress by rotary rheometry, textural properties by texture profile analysis and crystalline modification by X-ray diffraction were studied in the FB. Furthermore solid fat contents (SFC ? pNMR) w (en)
Title
  • Reologické vlastnosti a krystalické modifikace tukových násad
  • Reologické vlastnosti a krystalické modifikace tukových násad (cs)
  • Rheological properties and crystalline modifications of fat blends (en)
skos:prefLabel
  • Reologické vlastnosti a krystalické modifikace tukových násad
  • Reologické vlastnosti a krystalické modifikace tukových násad (cs)
  • Rheological properties and crystalline modifications of fat blends (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021175!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 392349
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021175
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fat blend; rheology; crystalline modification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [937D5A48DE7D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštjenem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Tesařová, Markéta
  • Zárubová, Markéta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software