Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - It was studied distribution of emulsifier between solid and liquid phases of the fat blends. The model fat blends contained different rate structured fat (fully hydrogenated zero-erucic rapeseed oil) and liquid oil (sunflower oil). As the emulsifiers were used various monoacylglyceroles (monocaprinoylglycerol, monolauroylglycerol, monomyristoylglycerol, monopalmitoylglycerol, monostearoylglycerol, monooleoylglycerol, monoarachoylglycerol and monobehenoylglycerol). There were used two methods to separation of the phases ? separation on porous plate and separation by the centrifuge. Amount of emulsifier was determined by the high temperature gas chromatography with flame-ionization detector, as an inner standard was used capric acid methyl ester. More effectively was separation on porous plate. It was confirmed that the triacylglyceroles composition of structured fat affect the adsorption of emulsifier on solid phases of fat blend. (en)
- Byla zkoumána distribuce emulgátoru mezi pevnou a kapalnou fází tukových násad. Modelové tukové násady obsahovaly různý podíl strukturního tuku, což byl plně ztužený bezerukový řepkový olej, kapalný podíl byl tvořen slunečnicovým olejem. Použitými emulgátory byly monokaprinoylglycerol, monolauroylglycerol, monomyristoylglycerol, monopalmitoylglycerol, monostearoylglycerol, monooleoylglycerol, monoarachoylglycerol a monobehenoylglycerol. Separace kapalné a pevná fáze se prováděla dvěmi metodami, na porézních destičkách a odstředěním obou fází. Zastoupení emulgátorů v jednotlivých fázích se stanovilo pomocí vysokoteplotní plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem, jako vnitřní standard byl použit methylester kyseliny kaprinové. Jako efektivnější se prokázala separace na porézních destičkách a potvrdilo se, že adsorpce emulgátoru na pevnou fázi tukové násady závisí na triacylglycerolovém složení strukturního tuku.
- Byla zkoumána distribuce emulgátoru mezi pevnou a kapalnou fází tukových násad. Modelové tukové násady obsahovaly různý podíl strukturního tuku, což byl plně ztužený bezerukový řepkový olej, kapalný podíl byl tvořen slunečnicovým olejem. Použitými emulgátory byly monokaprinoylglycerol, monolauroylglycerol, monomyristoylglycerol, monopalmitoylglycerol, monostearoylglycerol, monooleoylglycerol, monoarachoylglycerol a monobehenoylglycerol. Separace kapalné a pevná fáze se prováděla dvěmi metodami, na porézních destičkách a odstředěním obou fází. Zastoupení emulgátorů v jednotlivých fázích se stanovilo pomocí vysokoteplotní plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem, jako vnitřní standard byl použit methylester kyseliny kaprinové. Jako efektivnější se prokázala separace na porézních destičkách a potvrdilo se, že adsorpce emulgátoru na pevnou fázi tukové násady závisí na triacylglycerolovém složení strukturního tuku. (cs)
|
Title
| - Distribuce emulgátoru v tukových disperzích
- Distribuce emulgátoru v tukových disperzích (cs)
- Emulsifier distribution in fat dispersion (en)
|
skos:prefLabel
| - Distribuce emulgátoru v tukových disperzích
- Distribuce emulgátoru v tukových disperzích (cs)
- Emulsifier distribution in fat dispersion (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021173!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021173
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fat blend; emulsifier distribution; monoacylglycerole (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Hrádková, Iveta
- Spěváčková, Veronika
- Tesařová, Markéta
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |