About: Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Testy byly provedeny na dvou kmenech mikroorganismů (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880). U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v připravené modelové kosmetické emulzi typu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001.
  • Cílem této práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na modelových kmenech mikroorganismů a ověřit jejich aktivitu v reálném prostředí. Byla použita řada mastných kyselin, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Testy byly provedeny na dvou kmenech mikroorganismů (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880). U vybraných látek byla ověřena antimikrobiální aktivita v připravené modelové kosmetické emulzi typu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001. (cs)
  • The objective of this study was to investigate the susceptibility of two microbial strains (Escherichia coli DMF 7503 a Saccharomyces cerevisiae DMF 2880) to the antimicrobial properties of several fatty acids and their esters. Fatty acids and their monoacylglycerols, munoacylglucoses and monoacylsucroses were used. The susceptibility of Bacillus cereus DMF 2001 to the antibacterial properties of selected compounds was investigated in exemplary cosmetic oil in water emulsion which was prepared. (en)
Title
  • Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití
  • Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití (cs)
  • Antimicrobial effect of derivatives of fatty acids and their use (en)
skos:prefLabel
  • Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití
  • Antimikrobiální vlastnosti derivátů mastných kyselin a jejich využití (cs)
  • Antimicrobial effect of derivatives of fatty acids and their use (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021145!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 356464
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021145
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fatty acids; fatty acid esters; cosmetic emulsions; preservatives; antimicrobial effect (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [500FCB71F31B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kamenice na Lipou
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XLI. Seminář o tenzidech a detergentech
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Šmidrkal, Jan
  • Švejcarová, Martina
  • Karlová, Tereza
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7395-088-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 34 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software