About: Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In food processing, the term traceability refers to the recording through means of barcodes & other tracking media, all movement of product and steps within the production process. One of the key reasons this is such a critical point is in instances where an issue of contamination arises, and a recall is required. Traceability within the food processing industry is also utilised to identify key high production & quality areas of a business, versus those of low return, and where points in the production process may be improved. The aim of the work was to evaluate the methodology for the proving the origin of bakery product, in the case that the traceability system fails. It was based on the sensory analyses, image analyses, chemical evaluation ( dry matter, proteins, fat, organic acids, mineral compounds), NIR spectroscopy and chemometry. (en)
  • Dosledovatelnost výrobků je komplexní systém kontroly jakosti, který je zakotven mimo jiné v Evropské legislativě. Účelem dosledovatelnosti potravinářského výrobku od suroviny ke spotřebiteli je schopnost dodavatele, výrobce nebo odpovědného nezávislého orgánu identifikovat konkrétní šarže výrobků, které mohou být hrozbou na základě zjištěných nevhodných výrobních postupů, vstupních surovin či jiných parametrů, přímo ovlivňujících charakter výrobku. Cílem práce bylo navržení metodiky pro prokázání původu a výrobce pekárenského výrobku za podmínek, že výše uvedený systém nefunguje. Postup je založen na vizuálním posouzení vzorků, analýze obrazu, chemickém rozboru (sušina, bílkoviny, tuk, organické kyseliny, minerální látky), NIR spektroskopii a statistickém zpracování výsledků. Pro konkrétní výrobek pšenično-žitného chleba (třístupňové vedení kvasů) byl na základě vizuálního posouzení (tvaru, míry posypu, otisku ošatky a kmínování), analýzy obrazu na řezu (tvaru, velikosti a umístění pórů), NIR spek
  • Dosledovatelnost výrobků je komplexní systém kontroly jakosti, který je zakotven mimo jiné v Evropské legislativě. Účelem dosledovatelnosti potravinářského výrobku od suroviny ke spotřebiteli je schopnost dodavatele, výrobce nebo odpovědného nezávislého orgánu identifikovat konkrétní šarže výrobků, které mohou být hrozbou na základě zjištěných nevhodných výrobních postupů, vstupních surovin či jiných parametrů, přímo ovlivňujících charakter výrobku. Cílem práce bylo navržení metodiky pro prokázání původu a výrobce pekárenského výrobku za podmínek, že výše uvedený systém nefunguje. Postup je založen na vizuálním posouzení vzorků, analýze obrazu, chemickém rozboru (sušina, bílkoviny, tuk, organické kyseliny, minerální látky), NIR spektroskopii a statistickém zpracování výsledků. Pro konkrétní výrobek pšenično-žitného chleba (třístupňové vedení kvasů) byl na základě vizuálního posouzení (tvaru, míry posypu, otisku ošatky a kmínování), analýzy obrazu na řezu (tvaru, velikosti a umístění pórů), NIR spek (cs)
Title
  • Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy.
  • Traceability based on the instrumental analyses. (en)
  • Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy. (cs)
skos:prefLabel
  • Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy.
  • Traceability based on the instrumental analyses. (en)
  • Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021141!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 364317
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021141
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • traceability; instrumental analyses; bread (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E1F4AE11FD90]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků z XXXVIII.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Cuhra, Petr
  • Čížková, Helena
  • Hronová, Michaela
  • Obenrauch, V.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software