Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In food processing, the term traceability refers to the recording through means of barcodes & other tracking media, all movement of product and steps within the production process. One of the key reasons this is such a critical point is in instances where an issue of contamination arises, and a recall is required. Traceability within the food processing industry is also utilised to identify key high production & quality areas of a business, versus those of low return, and where points in the production process may be improved. The aim of the work was to evaluate the methodology for the proving the origin of bakery product, in the case that the traceability system fails. It was based on the sensory analyses, image analyses, chemical evaluation ( dry matter, proteins, fat, organic acids, mineral compounds), NIR spectroscopy and chemometry. (en)
- Dosledovatelnost výrobků je komplexní systém kontroly jakosti, který je zakotven mimo jiné v Evropské legislativě. Účelem dosledovatelnosti potravinářského výrobku od suroviny ke spotřebiteli je schopnost dodavatele, výrobce nebo odpovědného nezávislého orgánu identifikovat konkrétní šarže výrobků, které mohou být hrozbou na základě zjištěných nevhodných výrobních postupů, vstupních surovin či jiných parametrů, přímo ovlivňujících charakter výrobku. Cílem práce bylo navržení metodiky pro prokázání původu a výrobce pekárenského výrobku za podmínek, že výše uvedený systém nefunguje. Postup je založen na vizuálním posouzení vzorků, analýze obrazu, chemickém rozboru (sušina, bílkoviny, tuk, organické kyseliny, minerální látky), NIR spektroskopii a statistickém zpracování výsledků. Pro konkrétní výrobek pšenično-žitného chleba (třístupňové vedení kvasů) byl na základě vizuálního posouzení (tvaru, míry posypu, otisku ošatky a kmínování), analýzy obrazu na řezu (tvaru, velikosti a umístění pórů), NIR spek
- Dosledovatelnost výrobků je komplexní systém kontroly jakosti, který je zakotven mimo jiné v Evropské legislativě. Účelem dosledovatelnosti potravinářského výrobku od suroviny ke spotřebiteli je schopnost dodavatele, výrobce nebo odpovědného nezávislého orgánu identifikovat konkrétní šarže výrobků, které mohou být hrozbou na základě zjištěných nevhodných výrobních postupů, vstupních surovin či jiných parametrů, přímo ovlivňujících charakter výrobku. Cílem práce bylo navržení metodiky pro prokázání původu a výrobce pekárenského výrobku za podmínek, že výše uvedený systém nefunguje. Postup je založen na vizuálním posouzení vzorků, analýze obrazu, chemickém rozboru (sušina, bílkoviny, tuk, organické kyseliny, minerální látky), NIR spektroskopii a statistickém zpracování výsledků. Pro konkrétní výrobek pšenično-žitného chleba (třístupňové vedení kvasů) byl na základě vizuálního posouzení (tvaru, míry posypu, otisku ošatky a kmínování), analýzy obrazu na řezu (tvaru, velikosti a umístění pórů), NIR spek (cs)
|
Title
| - Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy.
- Traceability based on the instrumental analyses. (en)
- Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy.
- Traceability based on the instrumental analyses. (en)
- Dosledovatelnost výrobku na základě instrumentální analýzy. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021141!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021141
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - traceability; instrumental analyses; bread (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků z XXXVIII.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Cuhra, Petr
- Čížková, Helena
- Hronová, Michaela
- Obenrauch, V.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |