About: Sledování vlivu přídavku taninů na obsah a složení polyfenolických látek révových vín     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Polyfenolické látky jsou jedny ze základních složek vína a zásadním způsobem ovlivňují jeho senzorické vlastnosti a stabilitu. Polyfenolické látky se ve vínech vyskytují ve velmi nízkých koncentracích. Z tohoto důvodu je třeba je před vlastním stanovením zakoncentrovat. Vhodnou metodou pro izolaci, purifikaci a zakoncentrování fenolických látek ze složité matrice je extrakce na pevné fázi (SPE ? solid phase extraction). Pro rozdělení a identifikaci polyfenolických látek byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC) na reverzní fázi s detektorem diodového pole. K identifikaci jednotlivých standardních látek bylo použito vytvořené knihovny absorpčních spekter standardů. V tomto příspěvku jsou uvedeny výsledky stanovení obsahu celkových a jednotlivých polyfenolických látek u osmi vín bílých a dvou růžových. Je vyhodnocen obsah polyfenolických látek a jejich změny obsahu po přídavku taninů ve dvou různých koncentracích. Na základě senzorické analýzy je stanoven chuťový profil vliv
  • Polyfenolické látky jsou jedny ze základních složek vína a zásadním způsobem ovlivňují jeho senzorické vlastnosti a stabilitu. Polyfenolické látky se ve vínech vyskytují ve velmi nízkých koncentracích. Z tohoto důvodu je třeba je před vlastním stanovením zakoncentrovat. Vhodnou metodou pro izolaci, purifikaci a zakoncentrování fenolických látek ze složité matrice je extrakce na pevné fázi (SPE ? solid phase extraction). Pro rozdělení a identifikaci polyfenolických látek byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC) na reverzní fázi s detektorem diodového pole. K identifikaci jednotlivých standardních látek bylo použito vytvořené knihovny absorpčních spekter standardů. V tomto příspěvku jsou uvedeny výsledky stanovení obsahu celkových a jednotlivých polyfenolických látek u osmi vín bílých a dvou růžových. Je vyhodnocen obsah polyfenolických látek a jejich změny obsahu po přídavku taninů ve dvou různých koncentracích. Na základě senzorické analýzy je stanoven chuťový profil vliv (cs)
  • Polyfenols as one of the main components can strongly affect sensorial characteristics and stability of wine. Since the concentration of polyfenols in wines is very low, the sample must be concentrated before measurement. Extraction on solid phase (SPE ? solid phase extraction) is a suitable method for isolation, purification and concentation of polyfenols from complicated matrix. Reverse-Phase High Performance Liquid Chromatography (HPLC) with diode array detection was used for allocation and identification of polyfenols. A library of absorbing spectra of standards was created and used for identification of standard agents. Content of single and total polyfenols and their change after tannin addition was determined in eight white and two rose wine samples. Influence of flavour profile of tannin on sensorial characteristics of wines was established. (en)
Title
  • Sledování vlivu přídavku taninů na obsah a složení polyfenolických látek révových vín
  • The influence of tannin addition of the content and composition of polyphenols in wines (en)
  • Sledování vlivu přídavku taninů na obsah a složení polyfenolických látek révových vín (cs)
skos:prefLabel
  • Sledování vlivu přídavku taninů na obsah a složení polyfenolických látek révových vín
  • The influence of tannin addition of the content and composition of polyphenols in wines (en)
  • Sledování vlivu přídavku taninů na obsah a složení polyfenolických látek révových vín (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021137!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 395248
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021137
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • HPLC; SPE; polyphenols; wine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1AEDD1D28900]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Lednice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fiala, Jaromír
  • Cíchová, Marie
  • Petříček, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-208-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software