About: Antioxidační kapacita révových vín     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V poslední době stává velmi oblíbeným nápojem, jehož kvalita za poslední století značně vzrostla. Je to způsobeno především použitím nových výrobních technologií, kterými dnes vinaři víno mají možnost vyrábět. Je publikováno mnoho pozitivních vlastností konzumace vína na lidské zdraví. Jedna sklenka vína denně nás může ochránit před kardiovaskulárními chorobami, diabetem, Alzheimerovou chorobou apod. Z velké části je to zásluhou antioxidačních vlastností polyfenolů. Obsah a složení polyfenolických látek ve vínech mohou být ovlivněny mnoha vnějšími i vnitřními faktory jako např. odrůdou vína, pěstitelskou oblastí, klimatickými podmínkami dané oblasti, kvalitou hroznů révy vinné a v neposlední řadě i technologickými postupy použitými při výrobě vína a jeho skladování. Cílem této práce je sledování obsahu polyfenolů a antioxidační kapacity bílých vín skladovaných v různých podmínkách, s odlišným uzávěrem (přírodní korek, syntetický) po různou dobu uchování. V práci je použita EBC metoda stano
  • V poslední době stává velmi oblíbeným nápojem, jehož kvalita za poslední století značně vzrostla. Je to způsobeno především použitím nových výrobních technologií, kterými dnes vinaři víno mají možnost vyrábět. Je publikováno mnoho pozitivních vlastností konzumace vína na lidské zdraví. Jedna sklenka vína denně nás může ochránit před kardiovaskulárními chorobami, diabetem, Alzheimerovou chorobou apod. Z velké části je to zásluhou antioxidačních vlastností polyfenolů. Obsah a složení polyfenolických látek ve vínech mohou být ovlivněny mnoha vnějšími i vnitřními faktory jako např. odrůdou vína, pěstitelskou oblastí, klimatickými podmínkami dané oblasti, kvalitou hroznů révy vinné a v neposlední řadě i technologickými postupy použitými při výrobě vína a jeho skladování. Cílem této práce je sledování obsahu polyfenolů a antioxidační kapacity bílých vín skladovaných v různých podmínkách, s odlišným uzávěrem (přírodní korek, syntetický) po různou dobu uchování. V práci je použita EBC metoda stano (cs)
  • Wine is an alcoholic drink rising through fermentation of must from grapes of vine. Wine is recently very popular drink, its quality in last century considerably growth. It is due to use of new manufacturing technologies. A good influence of wine products on a human health has been published. One glass of wine per day can prevent some cardiovascular diseases, diabetes, Alzheimer, etc. because of the antioxidant capacity of polyfenols. Content and constitution of polyfenolic agents in wines can be influenced by factors such as a variety of wine, floricultural region, climatic conditions of the area, quality of grapes vines and at last but not at least by the process of technology used in production and storage of wine. The aim of this study was to determine the fenolic content and antioxidant capacity in white wine samples kept in different conditions, with different corks (natural and synthetic), and for different time period. The EBC method was used for measurement of the total polyfenols (en)
Title
  • Antioxidační kapacita révových vín
  • Antioxidant capacity of wines (en)
  • Antioxidační kapacita révových vín (cs)
skos:prefLabel
  • Antioxidační kapacita révových vín
  • Antioxidant capacity of wines (en)
  • Antioxidační kapacita révových vín (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021136!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 356474
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021136
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Antioxidant capacity; polyphenols; white wine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AC834CE0348E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Lednice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fiedlerová, Vlasta
  • Holasová, Marie
  • Fiala, Jaromír
  • Cíchová, Marie
  • Martínez, Saiz Carmen
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-208-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software