About: Separace fází tukových násad     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this thesis was studied the separation of liquid and solid phases in model fat blends. The model fat blends contained different rate of structured fat (fully hydrogenated zero-erucic rapeseed oil) and liquid oil (sunflower oil). As the emulsifiers were used various monoacylglyceroles. Two methods of separation of the phases were used ? separation on porous plate (size of poruses 10-1 ? 100 μm) and separation by the centrifuge. In the solid and liquid phases was determined amount of emulsifier by the high temperature gas chromatography with flame-ionization detector. More effectively was separation on porous plate. It was confirmed that adsorption of emulsifier on solid phase depend on triacylglyceroles composition of structured fat. (en)
  • Práce se zabývá separací kapalné a pevné fáze modelové tukové násady, která obsahuje různý podíl strukturního tuku, což byl plně ztužený bezerukový řepkový olej a kapalný podíl tvořil slunečnicový olej. Jako emulgátor byly použity různé monoacylglyceroly. Separace kapalné a pevná fáze se prováděla dvěmi metodami, na porézních destičkách (o porozitě 10-1 ? 100 μm) a odstředěním obou fází. V jednotlivých fázích bylo vysokoteplotní plynovou chromatografií s plamenově-ionizačním detektorem stanoveno množství emulgátoru. Separace fází na porézních destičkách se ukázala jako efektivnější metoda a potvrdilo se, že adsorpce emulgátoru na pevnou fázi závisí na triacylglycerolovém složení strukturního tuku.
  • Práce se zabývá separací kapalné a pevné fáze modelové tukové násady, která obsahuje různý podíl strukturního tuku, což byl plně ztužený bezerukový řepkový olej a kapalný podíl tvořil slunečnicový olej. Jako emulgátor byly použity různé monoacylglyceroly. Separace kapalné a pevná fáze se prováděla dvěmi metodami, na porézních destičkách (o porozitě 10-1 ? 100 μm) a odstředěním obou fází. V jednotlivých fázích bylo vysokoteplotní plynovou chromatografií s plamenově-ionizačním detektorem stanoveno množství emulgátoru. Separace fází na porézních destičkách se ukázala jako efektivnější metoda a potvrdilo se, že adsorpce emulgátoru na pevnou fázi závisí na triacylglycerolovém složení strukturního tuku. (cs)
Title
  • Separace fází tukových násad
  • Phases separation in fat blends (en)
  • Separace fází tukových násad (cs)
skos:prefLabel
  • Separace fází tukových násad
  • Phases separation in fat blends (en)
  • Separace fází tukových násad (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021124!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 394433
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021124
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • separation of phases; fat blend; emulsifier (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [69774E2F1287]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Valtice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Hrádková, Iveta
  • Spěváčková, Veronika
  • Tesařová, Markéta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-54-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 34 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software