About: Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ten different barley cultivars and their corresponding malts were used to obtain different fractions. Phenolics extracted belonged to free, soluble esters and insoluble-bound fractions. Total phenolic content (TPC) of the free fraction, as measured according to the Folin-Ciocalteu method, ranged from 37.7 to 167.2 mg gallic acid equiv/kg of dried material (GAE/kgdw) for barley and between 34.1 and 72.3 mg GAE/kgdw for malt. The bound phenolic content ranged from 210.3 to 320.5 and between 81.1 and 234.9 mg GAE/kgdw for barley and malt, respectively. The contribution of bound phenolics to the TPC was significantly higher than that of free and esterified fractions. Catechin and ferulic acid, quantified by high performance liquid chromatography with diode array detector (HPLC-DAD), were the most abundant phenolics in the free and bound fractions, respectively. The p-coumaric acid content was lower in hulless genotypes, as compared to hulled genotypes, showing that it is mainly concentrated in the hu
  • Ten different barley cultivars and their corresponding malts were used to obtain different fractions. Phenolics extracted belonged to free, soluble esters and insoluble-bound fractions. Total phenolic content (TPC) of the free fraction, as measured according to the Folin-Ciocalteu method, ranged from 37.7 to 167.2 mg gallic acid equiv/kg of dried material (GAE/kgdw) for barley and between 34.1 and 72.3 mg GAE/kgdw for malt. The bound phenolic content ranged from 210.3 to 320.5 and between 81.1 and 234.9 mg GAE/kgdw for barley and malt, respectively. The contribution of bound phenolics to the TPC was significantly higher than that of free and esterified fractions. Catechin and ferulic acid, quantified by high performance liquid chromatography with diode array detector (HPLC-DAD), were the most abundant phenolics in the free and bound fractions, respectively. The p-coumaric acid content was lower in hulless genotypes, as compared to hulled genotypes, showing that it is mainly concentrated in the hu (en)
  • Deset různých odrůd ječmene a jejich odpovídajících sladů bylo použito ke získání různých frakcí. Extrahované fenoly byly rozděleny do tří frakcí ? volné, rozpustné estery a nerozpustné vázané fenoly. Celkový obsah fenolů (TPC) těchto tří frakcí měřený Folin-Ciocalteu metodou byl od 37,7 do 167,2 mg ekvivalentu kyseliny galové/kg sušiny (GAE/kgsuš.) pro ječmen a od 34,1 do 72,3 mg GAE/kgsuš. pro slad. Obsah vázaných fenolů byl od 210,3 do 320,5 GAE/kgsuš. pro ječmen a od 81,1 do 234,9 mg GAE/kgsuš. pro slad. Příspěvek vázaných fenolů k TPC byl významně vyšší než příspěvek volných nebo esterifikovaných frakcí fenolů. Katechin a ferulová kyselina, které byly kvantifikovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s detekcí diodovým polem (HPLC-DAD), byly nejvíce zastoupené fenoly ve frakcích volných a vázaných frakcích. Obsah kyseliny p-kumarová byl nižší v bezpluchých odrůdách ve srovnání odrůdami obsahujícími pluchy, což znamená, že její obsah je vázaný na oblast pluchy. Antioxidační aktivi (cs)
Title
  • Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts
  • Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts (en)
  • Antioxidační vlastnosti volných, rozpustných esterů a nerozpustných vázaných fenolových látek v různých odrůdách ječmenů a odpovídajících sladů (cs)
skos:prefLabel
  • Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts
  • Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts (en)
  • Antioxidační vlastnosti volných, rozpustných esterů a nerozpustných vázaných fenolových látek v různých odrůdách ječmenů a odpovídajících sladů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021104!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 356483
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021104
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Antioxidant properties; barley; free phenolics; insoluble- bound phenolics; soluble ester phenolics; malt. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [86342CBB5D0E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Journal of the Institute of Brewing
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 114
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Dvořáková, Markéta
  • Guido, Luis
  • Skulilová, Zuzana
  • Barros, Aguiles
  • Moreira, Manuela
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000255310800004
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0046-9750
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software