About: Sledování barvy těstovin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Těstoviny byly připraveny z mouky hladké, polohrubé a semoliny, s různou dávkou vajec (0, 1, 2) a s přídavkem 12 netradičních plodin. Barva byla stanovena pomocí Minolty CM-2600d ze vzorku suše-ných mletých těstovin. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostou-cí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Těstoviny z archaických druhů pšenice měly barvu srovnatelnou se standardem, přídavek ječmenů snížil hodnoty žluté (b*) při zachování bílé (L*). Lupina významně zvýšila senzorický vjem barvy těstovin, pohanka naopak ? těstoviny byly béžové, hodnota červené a* se zdvojnásobila.
  • Těstoviny byly připraveny z mouky hladké, polohrubé a semoliny, s různou dávkou vajec (0, 1, 2) a s přídavkem 12 netradičních plodin. Barva byla stanovena pomocí Minolty CM-2600d ze vzorku suše-ných mletých těstovin. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostou-cí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Těstoviny z archaických druhů pšenice měly barvu srovnatelnou se standardem, přídavek ječmenů snížil hodnoty žluté (b*) při zachování bílé (L*). Lupina významně zvýšila senzorický vjem barvy těstovin, pohanka naopak ? těstoviny byly béžové, hodnota červené a* se zdvojnásobila. (cs)
  • Different pasta recipes were tested on three flour types (bright, semi-bright, semolina) including three egg levels (0, 1, 2) and supplement of 12 non-traditional cereals. Pasta colour was evaluated at Minolta CM-2600d from dried milled samples. As presumed, semolina yellowness was higher than for other flour. Yel-lowness enhancement by egg dosage was the highest for bright flour pasta. Colour of archaic wheat en-riched pastas differed not from standard, while spectra of barley-fortified ones had lower yellowness b* at constant whiteness L*. Lupin addition attract pasta colour profile, however buckwheat don?t ? pasta got braun shade and redness a* increased twofold. (en)
Title
  • Sledování barvy těstovin
  • Pasta colour study ? flour and recipe influence (en)
  • Sledování barvy těstovin (cs)
skos:prefLabel
  • Sledování barvy těstovin
  • Pasta colour study ? flour and recipe influence (en)
  • Sledování barvy těstovin (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021094!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 395191
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021094
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • flour type; pasta recipe; non-traditional cereals; colour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D118A0CDAE1B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXIV. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Sekerová, H.
  • Vítová, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software