Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pšeničná mouka je hlavní surovinou pro výrobu pečiva, kdy vlastnosti škrobo-amylázového komplexu limitují možnosti použití. Změny chování škrobové suspenze lze změnit přídavkem netradičních plodin, v tomto případě 10% přídavky netradičních druhů pšenice, tritordea a nových linií bezpluchého ječmene. Vlastnosti směsí s pšeničnou moukou z ročníků 2006 a 2007 byly hodnoceny na amylografu Brabender. Vlivy přídavku jednotlivých plodin byly různé, příznivé snížení amylografického maxima bylo dosaženo moukami z pšenice tritinaldiny, obou tritordeí a ječmene Merlin pro obě základní pšeničné mouky. (cs)
- Wheat flour represents the main component for common bread production, when properties of starch-amylase complex limit its usage. Changes in behaviour of flour/starch suspension could be done by non-traditional cereals addition, in this case by 10% of archaic wheat types, tritordeum and new lines of naked barley. Properties of mixtures with wheat flour from crops 2006-2007 were evaluated at Amylograph Brabender. Impact of single cereals addition differed to each other ? demanded behaviour was observed for mixtures with wheat tritinaldina, both tritordeum lines and barley Merlin regardless to basic flour.
- Wheat flour represents the main component for common bread production, when properties of starch-amylase complex limit its usage. Changes in behaviour of flour/starch suspension could be done by non-traditional cereals addition, in this case by 10% of archaic wheat types, tritordeum and new lines of naked barley. Properties of mixtures with wheat flour from crops 2006-2007 were evaluated at Amylograph Brabender. Impact of single cereals addition differed to each other ? demanded behaviour was observed for mixtures with wheat tritinaldina, both tritordeum lines and barley Merlin regardless to basic flour. (en)
|
Title
| - Amylograph characteristics of fortificated wheat flour
- Amylografické charakteristiky fortifikované pšeničné mouky (cs)
- Amylograph characteristics of fortificated wheat flour (en)
|
skos:prefLabel
| - Amylograph characteristics of fortificated wheat flour
- Amylografické charakteristiky fortifikované pšeničné mouky (cs)
- Amylograph characteristics of fortificated wheat flour (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021093!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021093
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - starch suspension, amylograph; wheat flour, non-traditional cereals (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Polysaccharides IV, Prague, Czech Republic, 13. 11. - 14. 11. 2008
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Kubalová, M.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká chemická společnost
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |