Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Commercial wheat from 6 Czech planting sites and two crop years (2006 and 2007) were used for grain hardness measurement by PSI method. Samples were at first characterised by means of standard traits (test weight, wet gluten and protein content, Zeleny?s value, Falling Number), and then milled at laborato-ry mills FQC 109 and CD 1 Chopin with flour yield assessment. The results showed that nearly 80% of samples from both growing seasons fall in medium hard category (PSI 17-20%). Correlations between kernel hardness and the wheat quality parameters were calculated. Moderate relations were found as be-tween PSI hardness and protein content (0.316), so between flour yields from both mills (0.554). (en)
- Komerční pšenice ze šesti lokalit ve středních Čechách ze sklizní 2006 a 2007 byly použity pro měření tvrdosti zrna PSI metodou. Vzorky byly nejprve hodnoceny pomocí standardních znaků (objemová hmot-nost, obsah mokrého lepku a bílkovin, Zelenyho test, číslo poklesu) a následně semlety na laboratorních mlýnech FQC 109 a CD 1 Chopin, kdy byla vypočtena výtěžnost mouky. Podle PSI výsledků 80% vzorků komerční potravinářské pšenice lze hodnotit jako středně tvrdé (PSI 17-20 %). Mezi PSI tvrdostí a obsa-hem bílkovin byla prokázána středně silná korelační závislost (0,316), stejně jako mezi výtěžnostmi mouk z obou laboratorních mlýnů. (cs)
- Komerční pšenice ze šesti lokalit ve středních Čechách ze sklizní 2006 a 2007 byly použity pro měření tvrdosti zrna PSI metodou. Vzorky byly nejprve hodnoceny pomocí standardních znaků (objemová hmot-nost, obsah mokrého lepku a bílkovin, Zelenyho test, číslo poklesu) a následně semlety na laboratorních mlýnech FQC 109 a CD 1 Chopin, kdy byla vypočtena výtěžnost mouky. Podle PSI výsledků 80% vzorků komerční potravinářské pšenice lze hodnotit jako středně tvrdé (PSI 17-20 %). Mezi PSI tvrdostí a obsa-hem bílkovin byla prokázána středně silná korelační závislost (0,316), stejně jako mezi výtěžnostmi mouk z obou laboratorních mlýnů.
|
Title
| - Tvrdost komerční potravinářské pšenice
- Commercial food wheat hardness (en)
- Tvrdost komerční potravinářské pšenice (cs)
|
skos:prefLabel
| - Tvrdost komerční potravinářské pšenice
- Commercial food wheat hardness (en)
- Tvrdost komerční potravinářské pšenice (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021086!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021086
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - commercial wheat, kernel hardness, PSI; correlation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Vagenknecht, O.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |