About: Tvrdost komerční potravinářské pšenice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Commercial wheat from 6 Czech planting sites and two crop years (2006 and 2007) were used for grain hardness measurement by PSI method. Samples were at first characterised by means of standard traits (test weight, wet gluten and protein content, Zeleny?s value, Falling Number), and then milled at laborato-ry mills FQC 109 and CD 1 Chopin with flour yield assessment. The results showed that nearly 80% of samples from both growing seasons fall in medium hard category (PSI 17-20%). Correlations between kernel hardness and the wheat quality parameters were calculated. Moderate relations were found as be-tween PSI hardness and protein content (0.316), so between flour yields from both mills (0.554). (en)
  • Komerční pšenice ze šesti lokalit ve středních Čechách ze sklizní 2006 a 2007 byly použity pro měření tvrdosti zrna PSI metodou. Vzorky byly nejprve hodnoceny pomocí standardních znaků (objemová hmot-nost, obsah mokrého lepku a bílkovin, Zelenyho test, číslo poklesu) a následně semlety na laboratorních mlýnech FQC 109 a CD 1 Chopin, kdy byla vypočtena výtěžnost mouky. Podle PSI výsledků 80% vzorků komerční potravinářské pšenice lze hodnotit jako středně tvrdé (PSI 17-20 %). Mezi PSI tvrdostí a obsa-hem bílkovin byla prokázána středně silná korelační závislost (0,316), stejně jako mezi výtěžnostmi mouk z obou laboratorních mlýnů. (cs)
  • Komerční pšenice ze šesti lokalit ve středních Čechách ze sklizní 2006 a 2007 byly použity pro měření tvrdosti zrna PSI metodou. Vzorky byly nejprve hodnoceny pomocí standardních znaků (objemová hmot-nost, obsah mokrého lepku a bílkovin, Zelenyho test, číslo poklesu) a následně semlety na laboratorních mlýnech FQC 109 a CD 1 Chopin, kdy byla vypočtena výtěžnost mouky. Podle PSI výsledků 80% vzorků komerční potravinářské pšenice lze hodnotit jako středně tvrdé (PSI 17-20 %). Mezi PSI tvrdostí a obsa-hem bílkovin byla prokázána středně silná korelační závislost (0,316), stejně jako mezi výtěžnostmi mouk z obou laboratorních mlýnů.
Title
  • Tvrdost komerční potravinářské pšenice
  • Commercial food wheat hardness (en)
  • Tvrdost komerční potravinářské pšenice (cs)
skos:prefLabel
  • Tvrdost komerční potravinářské pšenice
  • Commercial food wheat hardness (en)
  • Tvrdost komerční potravinářské pšenice (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021086!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 400907
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021086
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • commercial wheat, kernel hardness, PSI; correlation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DF54D54517D6]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlynářské noviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • XIX
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Vagenknecht, O.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1214-6374
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software