Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl sledován vliv solného stresu na produkci antioxidantů v zralých plodech rajčete jedlého Lycopersicon esculentum Mill. Obsah většina sledovaných antioxidantů v prostředí salinity narostl, co poukazuje na jejich významnou úlohu v ochraně před solným stresem. Obsah stanovených fenolových kyselin poklesl; tyto antioxidanty jsou nejvíce zasaženy solným stresem. Tato práce byla podporována Ministerstvem vysokého školství, vědeckého a technologického výzkumu Italské republiky (PRIN 2003) a Univerzitou v Pise, Itálie (Fondy Ateneo 2003).
- Byl sledován vliv solného stresu na produkci antioxidantů v zralých plodech rajčete jedlého Lycopersicon esculentum Mill. Obsah většina sledovaných antioxidantů v prostředí salinity narostl, co poukazuje na jejich významnou úlohu v ochraně před solným stresem. Obsah stanovených fenolových kyselin poklesl; tyto antioxidanty jsou nejvíce zasaženy solným stresem. Tato práce byla podporována Ministerstvem vysokého školství, vědeckého a technologického výzkumu Italské republiky (PRIN 2003) a Univerzitou v Pise, Itálie (Fondy Ateneo 2003). (cs)
- Influence of salt stress on antioxidant production in the red-ripe berries of tomato Lycopersicon esculentum Mill. was determined. Under salinity conditions, the content of most observed antioxidants increased, indicating their importance in protection against salt stress. On the other hand, the content of identified phenolic acids was reduced; these antioxidants are mostly negatively influenced by salt stress. This work was supported by Italian Ministry of University, Scientific and Technological Research (PRIN 2003) and University of Pisa, Italy (Fondi Ateneo 2003). (en)
|
Title
| - Obsah antioxidantů v plodech Lycopersicon esculentum Mill. v podmínkách solného stresu
- Antioxidant content in the berries of Lycopersicon esculentum Mill. under salt stress conditions (en)
- Obsah antioxidantů v plodech Lycopersicon esculentum Mill. v podmínkách solného stresu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Obsah antioxidantů v plodech Lycopersicon esculentum Mill. v podmínkách solného stresu
- Antioxidant content in the berries of Lycopersicon esculentum Mill. under salt stress conditions (en)
- Obsah antioxidantů v plodech Lycopersicon esculentum Mill. v podmínkách solného stresu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021050!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021050
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Lycopersicon esculentum Mill.; salt stress; antioxidants; ascorbate; lipoic acid; tocopherol; phenolic acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Šmídová, Zuzana
- Izzo, Riccardo
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |