Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl zkoumán vliv přídavku selenu do krmných směsí prasat na průběh posmrtných změn (pH1 a pH48) v jatečně upravených tělech prasat a na kvalitativní a technologické vlastnosti, zejména vaznost (ztráty odkapem), hmotnostní ztráty vývarem a křehkost vepřového masa. Obohacení krmiva prasat selenem mělo pozitivní vliv na texturu masa. Maso prasniček i vepříků bylo v důsledku nižších hmotnostních ztrát vývarem šťavnatější a křehčí než maso kontrolních jedinců. Hodnota pH masa nebyla přídavkem selenu do krmiva ovlivněna.
- Byl zkoumán vliv přídavku selenu do krmných směsí prasat na průběh posmrtných změn (pH1 a pH48) v jatečně upravených tělech prasat a na kvalitativní a technologické vlastnosti, zejména vaznost (ztráty odkapem), hmotnostní ztráty vývarem a křehkost vepřového masa. Obohacení krmiva prasat selenem mělo pozitivní vliv na texturu masa. Maso prasniček i vepříků bylo v důsledku nižších hmotnostních ztrát vývarem šťavnatější a křehčí než maso kontrolních jedinců. Hodnota pH masa nebyla přídavkem selenu do krmiva ovlivněna. (cs)
- The effect of selenium addition into feed for pigs was studied on the post-mortem changes (pH1 and pH48), technological properties, especially water-holding capacity, mass losses and texture of pork. The texture of meat was positively influenced by selenium addition. Owing to lower losses, both drip and heat ones, the meat of pigs feed with selenium addition was more juicy and tender than meat of pigs feed without selenium addition.. No significant effect was found at pH values. (en)
|
Title
| - Kvalita vepřového masa obohaceného selenem.
- Kvalita vepřového masa obohaceného selenem. (cs)
- Pork quality after enrichment by selenium (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvalita vepřového masa obohaceného selenem.
- Kvalita vepřového masa obohaceného selenem. (cs)
- Pork quality after enrichment by selenium (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00020962!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00020962
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pork; quality; selenium (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Vernerová, Jarmila
- Sklenářová, Michaela
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |