About: Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly sledovány některé faktory ovlivňující barvu a oxidaci šunek. Barva byla hodnocena pomocí reflekční spektrofotometrie a analýzy obrazu. Byl zjišťován také podíl nitroxymyochromu. Oxidace lipidů byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla. Barviva košenila, Arpink red a lykopen měly vliv na odstín barvy šunek bez významného vlivu na oxidaci lipidů. Použití rozmarýnového extraktu mělo spíše prooxidační účinek.
  • Byly sledovány některé faktory ovlivňující barvu a oxidaci šunek. Barva byla hodnocena pomocí reflekční spektrofotometrie a analýzy obrazu. Byl zjišťován také podíl nitroxymyochromu. Oxidace lipidů byla hodnocena pomocí thiobarbiturového čísla. Barviva košenila, Arpink red a lykopen měly vliv na odstín barvy šunek bez významného vlivu na oxidaci lipidů. Použití rozmarýnového extraktu mělo spíše prooxidační účinek. (cs)
  • Several factors influencing on the colour and the oxidation component of ham were studied. Colour was evaluated using reflectance spectrophotometry and video image analysis, nitroxymyochrom ratio was evaluated too. Lipid oxidation was characterised by TBAR. The colorants cochineal, Arpink red and lycopen influenced the hue of ham without significant effect on oxidation. Use of rosemary extract has rather prooxidative effect ? the details need further investigation. (en)
Title
  • Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky
  • Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky (cs)
  • The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham (en)
skos:prefLabel
  • Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky
  • Efekt přírodních antioxidantů z rozmarýnu na na kvalitu dušené šunky (cs)
  • The effect of natural antioxidants from rosemary on quality of cooked ham (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00019992!RIV09-MPO-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 364945
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00019992
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Antioxidants; rosemary; image analysis; ham (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [887D4202D663]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hygiena alimentorum, Štrbské Pleso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Petrová, Michaela
  • Staruch, Ladislav
  • Potůček, Tomáš
  • Střelcová, Olga
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Štátná vetrerinárna a potavinová správa SR
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7148-059-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software