Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Functional and sensory properties of whey proteins can be modified by enzymic hydrolysis. Batch processes are usually used for this purpose, higher process productivity is achieved in membrane reactor operated in continuous mode. Whey protein concentrate solution containing 2 % of proteins was hydrolyzed by enzyme Promod 439L (Biocatalyst, UK) at 40 °C, initial pH 6.5, at different enzyme - substrate ratio and with different residence times. Degree of hydrolysis and capacity of the reactor could be controlled by these parameters. More steady composition of hydrolysate is achieved by the prehydrolysis of the whey protein solution for the same time as the mean residence time. We can obtain at least seven times more of hydrolysate in continuous membrane reactor in comparison with batch mode. (en)
- Funkční a senzorické vlastnosti bílkovin syrovátky mohou být modifikovány enzymovou hydrolýzou. Obvykle jsou používány pro tento účel vsádkové procesy, vyšší produktivita může být dosažena v kontinuálním membránovém reaktoru. Koncentrát bílkovin syrovátky obsahující 2 % bílkovin byl hydrolyzován enzymem Promod 439L (Biocatalyst, UK) při 40 °C, pH 6.5, při různém poměru enzym-substrát a různou dobou zdržení. Stupeň hydrolýzy a kapacita reaktoru může být řízena těmito parametry. Stabilnější složení hydrolyzátu je dosaženo zavedním předhydrolýzy po stejnou dobu jako je čas zdržení. V membránovém reaktoru lze získat nejméně 7x více hydrolyzátu se stejným množstvím enzymu ve stovnání se vsádkovým procesem.
- Funkční a senzorické vlastnosti bílkovin syrovátky mohou být modifikovány enzymovou hydrolýzou. Obvykle jsou používány pro tento účel vsádkové procesy, vyšší produktivita může být dosažena v kontinuálním membránovém reaktoru. Koncentrát bílkovin syrovátky obsahující 2 % bílkovin byl hydrolyzován enzymem Promod 439L (Biocatalyst, UK) při 40 °C, pH 6.5, při různém poměru enzym-substrát a různou dobou zdržení. Stupeň hydrolýzy a kapacita reaktoru může být řízena těmito parametry. Stabilnější složení hydrolyzátu je dosaženo zavedním předhydrolýzy po stejnou dobu jako je čas zdržení. V membránovém reaktoru lze získat nejméně 7x více hydrolyzátu se stejným množstvím enzymu ve stovnání se vsádkovým procesem. (cs)
|
Title
| - Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.
- Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru. (cs)
- Preparation of enzyme hydrolysates in membrane reactor. (en)
|
skos:prefLabel
| - Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.
- Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru. (cs)
- Preparation of enzyme hydrolysates in membrane reactor. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019266!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019266
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - whey proteins; hydrolysis; membrane reactor (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čurda, Ladislav
- Mišún, Daniel
- Vaverková, Ivana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |