About: Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Functional and sensory properties of whey proteins can be modified by enzymic hydrolysis. Batch processes are usually used for this purpose, higher process productivity is achieved in membrane reactor operated in continuous mode. Whey protein concentrate solution containing 2 % of proteins was hydrolyzed by enzyme Promod 439L (Biocatalyst, UK) at 40 °C, initial pH 6.5, at different enzyme - substrate ratio and with different residence times. Degree of hydrolysis and capacity of the reactor could be controlled by these parameters. More steady composition of hydrolysate is achieved by the prehydrolysis of the whey protein solution for the same time as the mean residence time. We can obtain at least seven times more of hydrolysate in continuous membrane reactor in comparison with batch mode. (en)
  • Funkční a senzorické vlastnosti bílkovin syrovátky mohou být modifikovány enzymovou hydrolýzou. Obvykle jsou používány pro tento účel vsádkové procesy, vyšší produktivita může být dosažena v kontinuálním membránovém reaktoru. Koncentrát bílkovin syrovátky obsahující 2 % bílkovin byl hydrolyzován enzymem Promod 439L (Biocatalyst, UK) při 40 °C, pH 6.5, při různém poměru enzym-substrát a různou dobou zdržení. Stupeň hydrolýzy a kapacita reaktoru může být řízena těmito parametry. Stabilnější složení hydrolyzátu je dosaženo zavedním předhydrolýzy po stejnou dobu jako je čas zdržení. V membránovém reaktoru lze získat nejméně 7x více hydrolyzátu se stejným množstvím enzymu ve stovnání se vsádkovým procesem.
  • Funkční a senzorické vlastnosti bílkovin syrovátky mohou být modifikovány enzymovou hydrolýzou. Obvykle jsou používány pro tento účel vsádkové procesy, vyšší produktivita může být dosažena v kontinuálním membránovém reaktoru. Koncentrát bílkovin syrovátky obsahující 2 % bílkovin byl hydrolyzován enzymem Promod 439L (Biocatalyst, UK) při 40 °C, pH 6.5, při různém poměru enzym-substrát a různou dobou zdržení. Stupeň hydrolýzy a kapacita reaktoru může být řízena těmito parametry. Stabilnější složení hydrolyzátu je dosaženo zavedním předhydrolýzy po stejnou dobu jako je čas zdržení. V membránovém reaktoru lze získat nejméně 7x více hydrolyzátu se stejným množstvím enzymu ve stovnání se vsádkovým procesem. (cs)
Title
  • Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.
  • Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru. (cs)
  • Preparation of enzyme hydrolysates in membrane reactor. (en)
skos:prefLabel
  • Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.
  • Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru. (cs)
  • Preparation of enzyme hydrolysates in membrane reactor. (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019266!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 43-47
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 444298
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019266
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • whey proteins; hydrolysis; membrane reactor (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B4DF061F7EEC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čurda, Ladislav
  • Mišún, Daniel
  • Vaverková, Ivana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software