Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Three structured fats were prepared. The molar ratio of medium chain fatty acids (C6:0-C14:0) and long chain fatty acids (C14:0-C22:0) of structured fat was 2:1. Structured fats differed in content of palmitic, stearic and behenic acid. Model fat blends were prepared of these structured fats (ST) with the content of ST 22.5; 25.0; 27.5 and 30.0 % w/w in low erucic rapeseed oil. Model fat blends were crystallized in laboratory votator. Solid fat content, rheological and textural properties of model fat blends were measured in dependence on structured fat composition. Furthermore rheological properties of three emulsified fats were studied. (en)
- Byly připraveny tři strukturní tuky, které měly molární poměr středně dlouhých MK (C6:0 - C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 - C22:0) 2:1. Jednotlivé strukturní tuky se lišily v obsahu kyseliny palmitové, stearové a behenové. Dále byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5 a 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Modelové tukové násady byly řízeně zkrystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Byl sledován obsah tuhých podílů, reologické a texturní vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Dále byly sledovány reologické a texturní vlastnosti tří emulgovaných tuků (Hera, Rama a Flora).
- Byly připraveny tři strukturní tuky, které měly molární poměr středně dlouhých MK (C6:0 - C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 - C22:0) 2:1. Jednotlivé strukturní tuky se lišily v obsahu kyseliny palmitové, stearové a behenové. Dále byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5 a 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Modelové tukové násady byly řízeně zkrystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Byl sledován obsah tuhých podílů, reologické a texturní vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Dále byly sledovány reologické a texturní vlastnosti tří emulgovaných tuků (Hera, Rama a Flora). (cs)
|
Title
| - Reologické a texturní vlastnosti lipidů
- Reologické a texturní vlastnosti lipidů (cs)
- Rheological and textural properties of lipids (en)
|
skos:prefLabel
| - Reologické a texturní vlastnosti lipidů
- Reologické a texturní vlastnosti lipidů (cs)
- Rheological and textural properties of lipids (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019233!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019233
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fat blend; rheology of the fat blend; transesterification (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek z XLV. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Šmidrkal, Jan
- Zárubová, Markéta
- Piska, Ivo
- Vágnerová, Monika
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - UNILEVER ČR, spol. s r. o.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |