About: Reologické a texturní vlastnosti lipidů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Three structured fats were prepared. The molar ratio of medium chain fatty acids (C6:0-C14:0) and long chain fatty acids (C14:0-C22:0) of structured fat was 2:1. Structured fats differed in content of palmitic, stearic and behenic acid. Model fat blends were prepared of these structured fats (ST) with the content of ST 22.5; 25.0; 27.5 and 30.0 % w/w in low erucic rapeseed oil. Model fat blends were crystallized in laboratory votator. Solid fat content, rheological and textural properties of model fat blends were measured in dependence on structured fat composition. Furthermore rheological properties of three emulsified fats were studied. (en)
  • Byly připraveny tři strukturní tuky, které měly molární poměr středně dlouhých MK (C6:0 - C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 - C22:0) 2:1. Jednotlivé strukturní tuky se lišily v obsahu kyseliny palmitové, stearové a behenové. Dále byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5 a 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Modelové tukové násady byly řízeně zkrystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Byl sledován obsah tuhých podílů, reologické a texturní vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Dále byly sledovány reologické a texturní vlastnosti tří emulgovaných tuků (Hera, Rama a Flora).
  • Byly připraveny tři strukturní tuky, které měly molární poměr středně dlouhých MK (C6:0 - C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 - C22:0) 2:1. Jednotlivé strukturní tuky se lišily v obsahu kyseliny palmitové, stearové a behenové. Dále byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5 a 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Modelové tukové násady byly řízeně zkrystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Byl sledován obsah tuhých podílů, reologické a texturní vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Dále byly sledovány reologické a texturní vlastnosti tří emulgovaných tuků (Hera, Rama a Flora). (cs)
Title
  • Reologické a texturní vlastnosti lipidů
  • Reologické a texturní vlastnosti lipidů (cs)
  • Rheological and textural properties of lipids (en)
skos:prefLabel
  • Reologické a texturní vlastnosti lipidů
  • Reologické a texturní vlastnosti lipidů (cs)
  • Rheological and textural properties of lipids (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019233!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 102-110
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 447366
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019233
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fat blend; rheology of the fat blend; transesterification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [02EC6271236A]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nelahozeves
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XLV. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Šmidrkal, Jan
  • Zárubová, Markéta
  • Piska, Ivo
  • Vágnerová, Monika
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UNILEVER ČR, spol. s r. o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-14-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software