Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Deset kmenů identifikovaných jako Lb. casei, Lb. rhamnosus, Lb. plantarum, Lb. paracasei a Lb. curvatus bylo vybráno po kultivaci v mléce, MRS bujónu a artyčokovém médiu pro stanovení aktivní a titrační kyselosti, organických kyselin, peroxidu vodíku a histaminu. Antifungální aktivita vůči Fusarium spp. a Aspergillus spp. byla stanovena pro živé buňky i neutralizovaný supernatant agarovou difůzní metodou. Dále byl sledován vliv laktobacilů na růst a produkci mykotixů Asp. flavus a Asp. parasiticus pomocí kultivace v tekutém médiu. Během kultivace se sledovala hmotnost mycelia a produkce aflatoxinu B1.
- Deset kmenů identifikovaných jako Lb. casei, Lb. rhamnosus, Lb. plantarum, Lb. paracasei a Lb. curvatus bylo vybráno po kultivaci v mléce, MRS bujónu a artyčokovém médiu pro stanovení aktivní a titrační kyselosti, organických kyselin, peroxidu vodíku a histaminu. Antifungální aktivita vůči Fusarium spp. a Aspergillus spp. byla stanovena pro živé buňky i neutralizovaný supernatant agarovou difůzní metodou. Dále byl sledován vliv laktobacilů na růst a produkci mykotixů Asp. flavus a Asp. parasiticus pomocí kultivace v tekutém médiu. Během kultivace se sledovala hmotnost mycelia a produkce aflatoxinu B1. (cs)
- Ten identified lactobacilli of species Lb. casei, Lb. rhamnosus, Lb. plantarum, Lb. paracasei and Lb. curvatus were chosen after cultivation in skim milk, MRS broth and Jerusalem Artichoke (JA) for a determination of active acidity, titratable activity, organic acids, hydrogen peroxide and histamine. Antifungal activity was examined after cultivation of the strains in MRS broth. Antifungal activity against Fusarium spp. and Aspergillus spp. detected by agar diffusion method in two versions. In the version 1, monitoring of cells activity was investigated after cultivation in MRS broth. In version 2, inhibition of neutralized and heat treated supernatant of culture broth was retrieved. In the following step inhibitory effect of lactobacilli on growth and mycotoxin production of Asp. flavus and Asp. parasiticus was determinated by cultivation in liquid media. Mycelium mass was and production of aflatoxin B1 was determined during cultivation. (en)
|
Title
| - Protektivní vlastnosti vybraných kmeňov rodu Lactobacillus
- Protective properties of selected Lactobacillus strains (en)
- Protektivní vlastnosti vybraných kmeňov rodu Lactobacillus (cs)
|
skos:prefLabel
| - Protektivní vlastnosti vybraných kmeňov rodu Lactobacillus
- Protective properties of selected Lactobacillus strains (en)
- Protektivní vlastnosti vybraných kmeňov rodu Lactobacillus (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019184!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019184
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lactobacillus; antifungal; mycotoxin (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Chumchalová, Jana
- Hudáček, Jaroslav
- Halász, A.
- Zalán, Z.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |