Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na kmenech Bacillus cereus DMF 2001, Escherichia coli DMF 7503, Saccharomyces cerevisiae DMF 2880 a Fusarium culmorum DMF 0103. Byly použity mastné kyseliny C12 a C14, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Ke kvantitativnímu vyhodnocení růstu mikroorganismů byla použita spektrofotometrická metoda (650 nm - bakterie, 630 nm - kvasinka a plíseň). Dále byla připravena modelová kosmetická emulze typu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001 po přídavku kyseliny laurové (C12).
- Cílem práce bylo otestovat antimikrobiální vlastnosti vybraných mastných kyselin a jejich esterů na kmenech Bacillus cereus DMF 2001, Escherichia coli DMF 7503, Saccharomyces cerevisiae DMF 2880 a Fusarium culmorum DMF 0103. Byly použity mastné kyseliny C12 a C14, jejich příslušné 1 monoacylglyceroly, monoacylglukosy a monoacylsacharosy. Ke kvantitativnímu vyhodnocení růstu mikroorganismů byla použita spektrofotometrická metoda (650 nm - bakterie, 630 nm - kvasinka a plíseň). Dále byla připravena modelová kosmetická emulze typu olej ve vodě, ve které byl sledován růst bakterie Bacillus cereus DMF 2001 po přídavku kyseliny laurové (C12). (cs)
- The objective of this study was to investigate the susceptibility of Bacillus cereus DMF 2001, Escherichia coli DMF 7503, Saccharomyces cerevisiae DMF 2880 and Fusarium culmorum DMF 0103 to the antimicrobial properties of several fatty acids and their esters. Fatty acids C12, C14, their corresponding monoacylglycerols, monoacylglucoses and monoacylsuccroses were used. A spectrophotometric method (650 nm - bacteria, 630 nm - fungi) was used for the quantitative detection of the microbial growth. The susceptibility of Bacillus cereus DMF 2001 to the antibacterial properties of lauric acid (C12) was investigated in prepared exemplary cosmetic oil in water emulsion. (en)
|
Title
| - Antimikrobiální vlastnosti povrchově aktivních látek. 40. seminár o tenzidoch a detergentoch
- Antimikrobiální vlastnosti povrchově aktivních látek. 40. seminár o tenzidoch a detergentoch (cs)
- Antimicrobial properties of surface active substances (en)
|
skos:prefLabel
| - Antimikrobiální vlastnosti povrchově aktivních látek. 40. seminár o tenzidoch a detergentoch
- Antimikrobiální vlastnosti povrchově aktivních látek. 40. seminár o tenzidoch a detergentoch (cs)
- Antimicrobial properties of surface active substances (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019176!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019176
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Antimicrobial properties; fatty acids; fatty acid esters; polyolic derivatives; monoacylfructoses; monoacylglucoses; monoacylsuccroses; emulsions; Bacillus cereus; Escherichia coli; Saccharomyces cerevisiae; Fusarium culmorum (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XL. Seminář o tenzidoch a detergentech
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Poláková, Lenka
- Šmidrkal, Jan
- Karlová, Tereza
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - SLOVECA, Sasol Slovakia s r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |