About: Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the recent times, numerous industrially produced preparates have been increasingly used in beer production. These products contain often synthetically or semi-synthetically prepared equivalents of substances that previously got into beer naturally from the raw materials. Hydrogenated iso-alpha-acids belong amongst these substances. Their use provides significant technological advantages (high sensory bitterness, stable content of bitter substances and thus easier dosing, positive effect on foam stability and higher sensory stability) on one hand, but on the other, it denies the %22image%22 of particularly Czech beer as a beverage prepared solely from natural ingredients. (en)
  • V poslední době je při výrobě piva stále více využíváno řady průmyslově vyráběných preparátů, obsahujících často synteticky nebo polosynteticky připravené ekvivalenty látek, které se dříve dostávaly do piva přirozenou cestou z jednotlivých surovin. Mezi tyto látky patří i hydrogenované iso-alfa-kyseliny, jejichž použití na jedné straně poskytuje značné technologické výhody (vyšší senzorická hořkost, neměnný obsah hořkých látek a z toho vyplývající jednodušší dávkování, pozitivní vliv na pěnivost a vyšší senzorickou stabilitu), na druhé straně popírá %22image%22 zejména českého piva jako nápoje připraveného výhradně z přírodních surovin.
  • V poslední době je při výrobě piva stále více využíváno řady průmyslově vyráběných preparátů, obsahujících často synteticky nebo polosynteticky připravené ekvivalenty látek, které se dříve dostávaly do piva přirozenou cestou z jednotlivých surovin. Mezi tyto látky patří i hydrogenované iso-alfa-kyseliny, jejichž použití na jedné straně poskytuje značné technologické výhody (vyšší senzorická hořkost, neměnný obsah hořkých látek a z toho vyplývající jednodušší dávkování, pozitivní vliv na pěnivost a vyšší senzorickou stabilitu), na druhé straně popírá %22image%22 zejména českého piva jako nápoje připraveného výhradně z přírodních surovin. (cs)
Title
  • Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.
  • Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství. (cs)
  • Application of iso-alpha-bitter acids in brewing. (en)
skos:prefLabel
  • Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství.
  • Použití iso-alfa-hořkých kyselin v pivovarství. (cs)
  • Application of iso-alpha-bitter acids in brewing. (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019116!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 209-215
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 443011
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019116
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Beer; wort; iso-alpha acids; dihydro-iso-alpha acids; tetrahydro-iso-alpha acids; hexahydro-iso-alpha acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF82869FF6F5]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chmelařská ročenka
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Brányik, Tomáš
  • Karabín, Marcel
  • Kruliš, Radim
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPS
https://schema.org/isbn
  • 80-86576-27-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software