About: Obsah trans- a cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl zkoumán obsah cis- a trans- izomerů iso-alfa-hořkých kyselin během skladování piv při 8 °C, 20 °C a 30 °C. Ke stanovení byla použita optimalizovaná metodika stanovení iso-alfa-hořkých kyselin podle Harmse a Nitzscheho. Pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC) s UV detekcí v diodovém poli (PDA) bylo stanoveno všech 6 izomerů iso-alfa-hořkých kyselin.U všech vzorků piv byly prokázány úbytky trans- izomerů vlivem stárnutí piva, zatímco obsahy cis- izomerů zůstávaly téměř beze změn.V čerstvém pivu a po skladování byly u piv změřeny hodnoty lag time a T150.
  • Byl zkoumán obsah cis- a trans- izomerů iso-alfa-hořkých kyselin během skladování piv při 8 °C, 20 °C a 30 °C. Ke stanovení byla použita optimalizovaná metodika stanovení iso-alfa-hořkých kyselin podle Harmse a Nitzscheho. Pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC) s UV detekcí v diodovém poli (PDA) bylo stanoveno všech 6 izomerů iso-alfa-hořkých kyselin.U všech vzorků piv byly prokázány úbytky trans- izomerů vlivem stárnutí piva, zatímco obsahy cis- izomerů zůstávaly téměř beze změn.V čerstvém pivu a po skladování byly u piv změřeny hodnoty lag time a T150. (cs)
  • The article provides a summary about various types of methods for the determination of sulphur dioxide in beer, with the emphasis on the electrochemical methods. In this article a new electrochemical method for the determination of free and total sulphur dioxide - flow chronopotentiometry is described. This new method was optimized, compared with standard EBC methods and introduced to the practice. (en)
Title
  • Obsah trans- a cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva.
  • Content of trans- and cis-iso-alpha-bitter acids as indicator of sensorial beer stability. (en)
  • Obsah trans- a cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva. (cs)
skos:prefLabel
  • Obsah trans- a cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva.
  • Content of trans- and cis-iso-alpha-bitter acids as indicator of sensorial beer stability. (en)
  • Obsah trans- a cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019114!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 70-73
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 438608
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019114
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beer; storage; sensorial stability; bitter acids; HPLC (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9B6F9E977669]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 53
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Straková, Lenka
  • Hofta, Pavel
  • Průcha, Pavel
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software