About: OBSAH RAJČATOVÉHO PODÍLU V KEČUPECH - OVĚŘENÍ POSTUPŮ PRO     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Falšování potravin je problémem od té doby, kdy se začalo obchodovat s potravinami a obchodníci chtěli docílit vyšších zisků, dnes hraje hlavní roli konkurence co nejlevnějších výrobků na trhu. Na základě chemických markerů typických pro každý výrobek lze zjistit autenticitu potravinářských produktů. V této práci jsou diskutovány parametry vhodné pro identifikaci falšování. Sledovanými markery, kterými lze odhalit pravost výrobků z rajčat jsou: formolové číslo, obsah kyseliny jablečné a citrónové, PCA, kationů, karotenoidů (β-karotenu a lykopenu), sacharidů a také barva. Na jejich základě lze odhadnout rajčatový podíl v produktu. Cílem práce bylo ověřit důvěryhodnost kalibračních rovnic, dříve zjištěných na ústavu Konzervace potravin a technologie masa, pro výpočet rajčatového podílu v produktu pomocí naměřených hodnot jednotlivých markerů a to konkrétně formolového čísla, PCA a draslíku
  • Falšování potravin je problémem od té doby, kdy se začalo obchodovat s potravinami a obchodníci chtěli docílit vyšších zisků, dnes hraje hlavní roli konkurence co nejlevnějších výrobků na trhu. Na základě chemických markerů typických pro každý výrobek lze zjistit autenticitu potravinářských produktů. V této práci jsou diskutovány parametry vhodné pro identifikaci falšování. Sledovanými markery, kterými lze odhalit pravost výrobků z rajčat jsou: formolové číslo, obsah kyseliny jablečné a citrónové, PCA, kationů, karotenoidů (β-karotenu a lykopenu), sacharidů a také barva. Na jejich základě lze odhadnout rajčatový podíl v produktu. Cílem práce bylo ověřit důvěryhodnost kalibračních rovnic, dříve zjištěných na ústavu Konzervace potravin a technologie masa, pro výpočet rajčatového podílu v produktu pomocí naměřených hodnot jednotlivých markerů a to konkrétně formolového čísla, PCA a draslíku (cs)
  • The aim of the work was to evaluate the authenticity of ketchups and determiantion of tomatoto content in ketchups according to analyses of various chemical markers. (en)
Title
  • OBSAH RAJČATOVÉHO PODÍLU V KEČUPECH - OVĚŘENÍ POSTUPŮ PRO
  • Evaluation of autethenticity of ketchups - determination of tomato content (en)
  • OBSAH RAJČATOVÉHO PODÍLU V KEČUPECH - OVĚŘENÍ POSTUPŮ PRO (cs)
skos:prefLabel
  • OBSAH RAJČATOVÉHO PODÍLU V KEČUPECH - OVĚŘENÍ POSTUPŮ PRO
  • Evaluation of autethenticity of ketchups - determination of tomato content (en)
  • OBSAH RAJČATOVÉHO PODÍLU V KEČUPECH - OVĚŘENÍ POSTUPŮ PRO (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019074!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 366-369
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 438603
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019074
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • authenticity; ketchup; tomato content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [92F02B172F44]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Ševčík, Rudolf
  • Rajchl, Aleš
  • Čížková, Helena
  • Brázdová, Milada
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software