About: FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Lískooříškové pomazánky nejsou národními právními předpisy definovány a tudíž ani nejsou stanoveny požadavky na jejich složení. Vzhledem k tomu, že se jedná o oblast neharmonizované sféry, definici pomazánky a pasty z lískových oříšků, a požadavky na jejich složení nestanovují ani právní předpisy Evropské unie. V souladu s vyhláškou č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků musí potravina v jejímž názvu je uvedena komodita, v tomto případě lískové oříšky(LO), tuto komoditu obsahovat a ve složení musí být uvedeno její zastoupení v procentech. Na trhu se vyskytují lískooříškové pomazánky s různým deklarovaným obsahem LO (2-13%) a dále pomazánky označené %22s lískooříškovou příchutí%22 (0,01-2% LO). LO jsou nejdražší surovinou při výrobě pomazánek tohoto typu a lze očekávat záměrné snižování jejich obsahu ze strany výrobců. Cílem práce bylo optimalizovat a verifikovat rychlou a jednoduchou metodu vhodnou ke stanovení obsahu lískových oříšků v pomazánkách a další
  • Lískooříškové pomazánky nejsou národními právními předpisy definovány a tudíž ani nejsou stanoveny požadavky na jejich složení. Vzhledem k tomu, že se jedná o oblast neharmonizované sféry, definici pomazánky a pasty z lískových oříšků, a požadavky na jejich složení nestanovují ani právní předpisy Evropské unie. V souladu s vyhláškou č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků musí potravina v jejímž názvu je uvedena komodita, v tomto případě lískové oříšky(LO), tuto komoditu obsahovat a ve složení musí být uvedeno její zastoupení v procentech. Na trhu se vyskytují lískooříškové pomazánky s různým deklarovaným obsahem LO (2-13%) a dále pomazánky označené %22s lískooříškovou příchutí%22 (0,01-2% LO). LO jsou nejdražší surovinou při výrobě pomazánek tohoto typu a lze očekávat záměrné snižování jejich obsahu ze strany výrobců. Cílem práce bylo optimalizovat a verifikovat rychlou a jednoduchou metodu vhodnou ke stanovení obsahu lískových oříšků v pomazánkách a další (cs)
  • For the evaluation of the hazelnut paste authenticity and hazelnut content the chemical marker Filbertone was chosen and determined by GC/MS. (en)
Title
  • FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ
  • Filbertone as the marker of hazelnut content (en)
  • FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ (cs)
skos:prefLabel
  • FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ
  • Filbertone as the marker of hazelnut content (en)
  • FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019073!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 381-384
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 421917
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019073
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • authenticity; filbertone; haazelnut; paste (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FBEF1E5D476C]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Čížková, Helena
  • Buchtelík, Stanislav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software