Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Lískooříškové pomazánky nejsou národními právními předpisy definovány a tudíž ani nejsou stanoveny požadavky na jejich složení. Vzhledem k tomu, že se jedná o oblast neharmonizované sféry, definici pomazánky a pasty z lískových oříšků, a požadavky na jejich složení nestanovují ani právní předpisy Evropské unie. V souladu s vyhláškou č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků musí potravina v jejímž názvu je uvedena komodita, v tomto případě lískové oříšky(LO), tuto komoditu obsahovat a ve složení musí být uvedeno její zastoupení v procentech. Na trhu se vyskytují lískooříškové pomazánky s různým deklarovaným obsahem LO (2-13%) a dále pomazánky označené %22s lískooříškovou příchutí%22 (0,01-2% LO). LO jsou nejdražší surovinou při výrobě pomazánek tohoto typu a lze očekávat záměrné snižování jejich obsahu ze strany výrobců. Cílem práce bylo optimalizovat a verifikovat rychlou a jednoduchou metodu vhodnou ke stanovení obsahu lískových oříšků v pomazánkách a další
- Lískooříškové pomazánky nejsou národními právními předpisy definovány a tudíž ani nejsou stanoveny požadavky na jejich složení. Vzhledem k tomu, že se jedná o oblast neharmonizované sféry, definici pomazánky a pasty z lískových oříšků, a požadavky na jejich složení nestanovují ani právní předpisy Evropské unie. V souladu s vyhláškou č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků musí potravina v jejímž názvu je uvedena komodita, v tomto případě lískové oříšky(LO), tuto komoditu obsahovat a ve složení musí být uvedeno její zastoupení v procentech. Na trhu se vyskytují lískooříškové pomazánky s různým deklarovaným obsahem LO (2-13%) a dále pomazánky označené %22s lískooříškovou příchutí%22 (0,01-2% LO). LO jsou nejdražší surovinou při výrobě pomazánek tohoto typu a lze očekávat záměrné snižování jejich obsahu ze strany výrobců. Cílem práce bylo optimalizovat a verifikovat rychlou a jednoduchou metodu vhodnou ke stanovení obsahu lískových oříšků v pomazánkách a další (cs)
- For the evaluation of the hazelnut paste authenticity and hazelnut content the chemical marker Filbertone was chosen and determined by GC/MS. (en)
|
Title
| - FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ
- Filbertone as the marker of hazelnut content (en)
- FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ (cs)
|
skos:prefLabel
| - FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ
- Filbertone as the marker of hazelnut content (en)
- FILLBERTON JAKO MARKER POSOUZENÍ OBSAHU LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019073!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019073
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - authenticity; filbertone; haazelnut; paste (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Čížková, Helena
- Buchtelík, Stanislav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |