About: Sacharido-amylasový komplex pšeničné mouky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Změny vlastností sacharido-amylasového komplexu vzorků pšeničné mouky byly sledovány měřením ČP a pomocí amylografu s doporučeným přídavkem 0,1 % pšeničné Diasty nebo 0,2 % Premixu F pro zajištění optimálních hodnot pro standardní zpracování na kynuté výrobky v pekárnách. Pokles nebo zvýšení hodnoty ČP a amylografického maxima závisí na výši přídavku aktivní látky i na původních vlastnostech mouky, vztah mezi těmito charakteristikami není lineární. V případě nízkých nebo vysokých hodnot ČP potravinářské pšenice, je třeba upřesnit chování moučné suspenze pomocí amylografu.
  • Změny vlastností sacharido-amylasového komplexu vzorků pšeničné mouky byly sledovány měřením ČP a pomocí amylografu s doporučeným přídavkem 0,1 % pšeničné Diasty nebo 0,2 % Premixu F pro zajištění optimálních hodnot pro standardní zpracování na kynuté výrobky v pekárnách. Pokles nebo zvýšení hodnoty ČP a amylografického maxima závisí na výši přídavku aktivní látky i na původních vlastnostech mouky, vztah mezi těmito charakteristikami není lineární. V případě nízkých nebo vysokých hodnot ČP potravinářské pšenice, je třeba upřesnit chování moučné suspenze pomocí amylografu. (cs)
  • Changes of properties of polysaccharide-amylase complex in wheat flour samples were measured with the help of Falling Number and amylograph apparatuses, when 0.1% of wheat Diasta or 0.2% of Premix F were added to ensure optimal values for flour standard processing in terms of fermented bakery products manufacturing. Amylolytic activity and amylograph maximum increase or decrease depend both on rate of active compound addition and on properties of native material. As it was deduced, relations between those parameters are non-linear. In cases of low or high FN of food-usage wheat, there is a necessity to specify behaviour of flour-water suspension by amylograph measurement. (en)
Title
  • Sacharido-amylasový komplex pšeničné mouky
  • Carbohydrate-amylase complex of wheat flour (en)
  • Sacharido-amylasový komplex pšeničné mouky (cs)
skos:prefLabel
  • Sacharido-amylasový komplex pšeničné mouky
  • Carbohydrate-amylase complex of wheat flour (en)
  • Sacharido-amylasový komplex pšeničné mouky (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019067!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 260-263
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 448764
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019067
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat flour; fermented dough; NIR; prediction (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [046480A7F1F3]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Jirsa, Ondřej
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software