About: Reologie pšeničného fermentovaného těsta a predikce znaků NIR technikou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Soubor zahrnující 200 vzorků odrůd potravinářské pšenice byl použit pro ověření aplikace NIR techniky pro stanovení základních analytických znaků mouky a charakteristik fermentovaného těsta. Pro získámí spekter byl použit přístroj NIRSystem 6500, parametry fermentovaného těsta (objem kvasných plynů, objem těsta, doba fermentace) byly získány během fermentografického testu. Bylo dokázáno, že pro predikci základních analytických znaků jako obsah vlhkosti nebo bílkovin dosahují modely vyšší přesnosti než pro znaky fermentovaného těsta, jelikož jsou tyto ovlivněny faktory neměřitelnými NIR technikou. Kalibrační a variační koeficienty ukázaly dostatečnou schopnost modelu pro screening objemu kvasných plynů, zatímco pro objem těsta vypočtený model vyhovoval pouze pro hrubý screening. Získaný model pro dobu fermentace měl nedostatečnou predikční schopnost. Ačkoliv se prokázal vztah mezi znaky objem těsta a kvasných plynů jako faktory měřitelnými NIR technikou, platnost uvedených modelů je potvrzena jen na ro
  • Soubor zahrnující 200 vzorků odrůd potravinářské pšenice byl použit pro ověření aplikace NIR techniky pro stanovení základních analytických znaků mouky a charakteristik fermentovaného těsta. Pro získámí spekter byl použit přístroj NIRSystem 6500, parametry fermentovaného těsta (objem kvasných plynů, objem těsta, doba fermentace) byly získány během fermentografického testu. Bylo dokázáno, že pro predikci základních analytických znaků jako obsah vlhkosti nebo bílkovin dosahují modely vyšší přesnosti než pro znaky fermentovaného těsta, jelikož jsou tyto ovlivněny faktory neměřitelnými NIR technikou. Kalibrační a variační koeficienty ukázaly dostatečnou schopnost modelu pro screening objemu kvasných plynů, zatímco pro objem těsta vypočtený model vyhovoval pouze pro hrubý screening. Získaný model pro dobu fermentace měl nedostatečnou predikční schopnost. Ačkoliv se prokázal vztah mezi znaky objem těsta a kvasných plynů jako faktory měřitelnými NIR technikou, platnost uvedených modelů je potvrzena jen na ro (cs)
  • Set of wheat varieties including 200 samples from crops 2003-2006 were used to verify application of NIR technique for both flour basic parameters and fermented dough characteristics prediction. Apparatus NIRSystem 6500 was used for spectra measurement, while fermented dough parameters (fermentation gases volume, dough volume, fermentation time) were acquired from fermentograph test. It was proved, that prediction of the basic traits as moisture and protein contents has higher (and sufficient) accuracy than for fermented dough traits. For those dough qualitative values, there exists dependence on further effects immeasurable by NIR technique. Calibration and variation coefficients signify a possibility of calculated model to screening of fermentation gases volume and coarse screening of dough volume. Developed model had insufficient prediction ability for fermentation time trait. However, validity od calculated models are fitted on used calibration data set only. (en)
Title
  • Reologie pšeničného fermentovaného těsta a predikce znaků NIR technikou
  • Reologie pšeničného fermentovaného těsta a predikce znaků NIR technikou (cs)
  • Fermented wheat dough rheology and prediction by NIR technique (en)
skos:prefLabel
  • Reologie pšeničného fermentovaného těsta a predikce znaků NIR technikou
  • Reologie pšeničného fermentovaného těsta a predikce znaků NIR technikou (cs)
  • Fermented wheat dough rheology and prediction by NIR technique (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019064!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 1-10
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 447370
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019064
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat flour; fermented dough; NIR; prediction (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [008E5AA65B10]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník 54. konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Jirsa, Ondřej
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického inženýrsví
https://schema.org/isbn
  • 80-86059-47-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software