About: Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • . (en)
  • Složitá struktura trvanlivých, tedy hruběji zrněných salámů a současně měnící se barva v různých vrstvách znesnadňuje vyhodnocení barvy pomocí klasického spektrofotometru. Pomocí analýzy obrazu lze naopak poměrně snadno obraz rozdělit na libovolný počet oblastí, naprahovat plochy odpovídající svalovině a poté je vyhodnotit. Oxidace hemových barviv působí zhoršení vzhledu u trvanlivých masných výrobků a změnu jejich barvy na hnědou. Byl proto sledován vliv světla, přístupu kyslíku, výskyt antioxidantů z udicího media na rychlost oxidace hemových barviv. Pro její omezení byly vyzkoušeny některé antioxidanty získané extrakcí z přírodních koření (rozmarýn, nové koření, muškátový ořech) do díla trvanlivých salámů. Byly zjištěny rozdílné průběhy oxidace v povrchových vrstvách a uvnitř salámu, což závisí na přístupu kyslíku, difusi složek kouře do povrchu a případné mikrobiální činnosti. Vzorky nařezaných salámů uložených za různých podmínek byly snímány pomocí scanneru a s využitím analýzy obrazu (NIS-eleme
  • Složitá struktura trvanlivých, tedy hruběji zrněných salámů a současně měnící se barva v různých vrstvách znesnadňuje vyhodnocení barvy pomocí klasického spektrofotometru. Pomocí analýzy obrazu lze naopak poměrně snadno obraz rozdělit na libovolný počet oblastí, naprahovat plochy odpovídající svalovině a poté je vyhodnotit. Oxidace hemových barviv působí zhoršení vzhledu u trvanlivých masných výrobků a změnu jejich barvy na hnědou. Byl proto sledován vliv světla, přístupu kyslíku, výskyt antioxidantů z udicího media na rychlost oxidace hemových barviv. Pro její omezení byly vyzkoušeny některé antioxidanty získané extrakcí z přírodních koření (rozmarýn, nové koření, muškátový ořech) do díla trvanlivých salámů. Byly zjištěny rozdílné průběhy oxidace v povrchových vrstvách a uvnitř salámu, což závisí na přístupu kyslíku, difusi složek kouře do povrchu a případné mikrobiální činnosti. Vzorky nařezaných salámů uložených za různých podmínek byly snímány pomocí scanneru a s využitím analýzy obrazu (NIS-eleme (cs)
Title
  • Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků.
  • Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků. (cs)
  • Effect of antioxidants on the colour of dry meat products (en)
skos:prefLabel
  • Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků.
  • Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků. (cs)
  • Effect of antioxidants on the colour of dry meat products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00017990!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 348-350
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458178
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00017990
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • VIA; meat products; antioxidants (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EB3FC5C2D5B0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků z XXXVIII.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Jeleníková, Jarmila
  • Bělková, Bo-Anne
  • Izumimoto, Masatoshi
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software