Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - . (en)
- Složitá struktura trvanlivých, tedy hruběji zrněných salámů a současně měnící se barva v různých vrstvách znesnadňuje vyhodnocení barvy pomocí klasického spektrofotometru. Pomocí analýzy obrazu lze naopak poměrně snadno obraz rozdělit na libovolný počet oblastí, naprahovat plochy odpovídající svalovině a poté je vyhodnotit. Oxidace hemových barviv působí zhoršení vzhledu u trvanlivých masných výrobků a změnu jejich barvy na hnědou. Byl proto sledován vliv světla, přístupu kyslíku, výskyt antioxidantů z udicího media na rychlost oxidace hemových barviv. Pro její omezení byly vyzkoušeny některé antioxidanty získané extrakcí z přírodních koření (rozmarýn, nové koření, muškátový ořech) do díla trvanlivých salámů. Byly zjištěny rozdílné průběhy oxidace v povrchových vrstvách a uvnitř salámu, což závisí na přístupu kyslíku, difusi složek kouře do povrchu a případné mikrobiální činnosti. Vzorky nařezaných salámů uložených za různých podmínek byly snímány pomocí scanneru a s využitím analýzy obrazu (NIS-eleme
- Složitá struktura trvanlivých, tedy hruběji zrněných salámů a současně měnící se barva v různých vrstvách znesnadňuje vyhodnocení barvy pomocí klasického spektrofotometru. Pomocí analýzy obrazu lze naopak poměrně snadno obraz rozdělit na libovolný počet oblastí, naprahovat plochy odpovídající svalovině a poté je vyhodnotit. Oxidace hemových barviv působí zhoršení vzhledu u trvanlivých masných výrobků a změnu jejich barvy na hnědou. Byl proto sledován vliv světla, přístupu kyslíku, výskyt antioxidantů z udicího media na rychlost oxidace hemových barviv. Pro její omezení byly vyzkoušeny některé antioxidanty získané extrakcí z přírodních koření (rozmarýn, nové koření, muškátový ořech) do díla trvanlivých salámů. Byly zjištěny rozdílné průběhy oxidace v povrchových vrstvách a uvnitř salámu, což závisí na přístupu kyslíku, difusi složek kouře do povrchu a případné mikrobiální činnosti. Vzorky nařezaných salámů uložených za různých podmínek byly snímány pomocí scanneru a s využitím analýzy obrazu (NIS-eleme (cs)
|
Title
| - Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků.
- Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků. (cs)
- Effect of antioxidants on the colour of dry meat products (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků.
- Vliv antioxidantů na barvu trvanlivých masných výrobků. (cs)
- Effect of antioxidants on the colour of dry meat products (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00017990!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00017990
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - VIA; meat products; antioxidants (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků z XXXVIII.symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin,
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Jeleníková, Jarmila
- Bělková, Bo-Anne
- Izumimoto, Masatoshi
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |