About: Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Analýza obrazu se osvědčila při sledování dynamiky jak růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kriteriem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. Po určitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) lze sledovat dynamiku růstu plísní i podle i podle průměru kolonií. Ukázalo se, že použité protiplísňové prostředky preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnější byl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí (převažoval Na2HPO4) byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu).
  • Analýza obrazu se osvědčila při sledování dynamiky jak růstu plísní, tak i krystalizace solí na povrchu trvanlivých salámů. Vhodným kriteriem je v obou případech měření celkové plochy porostlé plísněni nebo pokryté krystaly solí. Po určitou dobu (než dojde ke spojování jednotlivých kolonií) lze sledovat dynamiku růstu plísní i podle i podle průměru kolonií. Ukázalo se, že použité protiplísňové prostředky preparáty zpomalily růst plísní, nejúčinnější byl natamycinový preparát (v dávkování použitém v experimentu). Krystalizace solí (převažoval Na2HPO4) byla ovlivněna recepturou salámu a kolísáním okolních podmínek (teplota a relativní vlhkost vzduchu). (cs)
  • Video image analysis proved to be a suitable method for observation of surface phenomenon's of dry sausages. It can occur there both moulds growth and salt crystallisation. Moulds were suppressed by surface treatment by sorbate, lactic acid and natamycin, the last one was most efficient. Predominant crystals on the surface were identified as Na2HPO4; their presence was influenced by polyphosphates addition in the sausage mixture and by oscillations of temperature and relative air humidity. (en)
Title
  • Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků.
  • Video image analysis for evaluation of quality of meat and meat products. (en)
  • Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků. (cs)
skos:prefLabel
  • Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků.
  • Video image analysis for evaluation of quality of meat and meat products. (en)
  • Analýza obrazu při hodnocení kvality masa a masných výrobků. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00017988!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 16-21
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 409767
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00017988
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • VIA; meat products; quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [623EA9539FB1]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednáškových a posterových príspevkov zo XVI. Medzinárodnej konferencie LABORALIM 2007 o analytických metódach v potravinárstve, v súlade s harmonizáciou legislatívy EÚ
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Staruch, Ladislav
  • Bělková, Bo-Anne
  • Lojková, Anna
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-2628-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software