About: Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The quality of eight fermented soy products was tested from the point of view of total counts of Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus, titratable acidity and active acidity. (en)
  • V posledních letech dochází na světových trzích k zájmu o nové typy výrobků s bakteriemi mléčného kvašení. Jedná se především o analogy mléčných výrobků připravené na bázi luštěnin, zejména pak sóji, které v minoritě doplňují trh s mléčnými fermentovanými výrobky. V této práci bylo hodnoceno osm zahraničních fermentovaných sójových výrobků s různým složením média a ochucující složkou od společnosti BIOPURE a ALPRO EU s dvěma obchodními značkami ALPRO a PROVAMEL. Kvalita jednotlivých výrobků byla posuzována z hlediska počtů Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus, titrační a aktivní kyselostí na konci data spotřeby. U výrobků značky PROVAMEL a ALPRO, které byly výrobcem specifikovány jako analogy jogurtu povahy desertu, byly počty laktobacilů nižší než 104 JTK*g-1 a počty streptokoků dosahovaly řádu 107 JTK*g-1. U produktů firmy BIOPURE, které jsou na obalu označeny jako fermentované výrobky s jogurtovou kulturou, se pohybovaly počty streptokoků i laktobacilů v řádu 108
  • V posledních letech dochází na světových trzích k zájmu o nové typy výrobků s bakteriemi mléčného kvašení. Jedná se především o analogy mléčných výrobků připravené na bázi luštěnin, zejména pak sóji, které v minoritě doplňují trh s mléčnými fermentovanými výrobky. V této práci bylo hodnoceno osm zahraničních fermentovaných sójových výrobků s různým složením média a ochucující složkou od společnosti BIOPURE a ALPRO EU s dvěma obchodními značkami ALPRO a PROVAMEL. Kvalita jednotlivých výrobků byla posuzována z hlediska počtů Lactobacillus debrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus, titrační a aktivní kyselostí na konci data spotřeby. U výrobků značky PROVAMEL a ALPRO, které byly výrobcem specifikovány jako analogy jogurtu povahy desertu, byly počty laktobacilů nižší než 104 JTK*g-1 a počty streptokoků dosahovaly řádu 107 JTK*g-1. U produktů firmy BIOPURE, které jsou na obalu označeny jako fermentované výrobky s jogurtovou kulturou, se pohybovaly počty streptokoků i laktobacilů v řádu 108 (cs)
Title
  • Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích.
  • Lactic acid bacteria in fermented soy products (en)
  • Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích. (cs)
skos:prefLabel
  • Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích.
  • Lactic acid bacteria in fermented soy products (en)
  • Bakterie mléčného kvašení v sójových fermentovaných výrobcích. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00017950!RIV07-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 229-233
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 466544
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00017950
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Fermented soy products; yoghurt culture; titratable acidity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D336D81AD052]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Milan
  • Dvořáková, Eva
  • Chumchalová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Česká společnost chemická; Českomoravský svaz mlékárenský
https://schema.org/isbn
  • 80-7080-620-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software