Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - ACE inhibition of enzymic WPC hydrolyzates was measured. The most effective was hydrolysates prepared by Alcalase (66 % ACE inhibition) followed by Protamex hydrolysates. Increase of ACE ihnibition was observed during hydrolysis by Flavourzyme and Neutrase. (en)
- Byla změřena ACE inhibiční aktivita hydrolyzátů WPC. Jako nejvíce účinné se jevily vzorky hydrolyzované enzymem Alkalasou. Hydrolyzát odebraný po 15 min hydrolýzy byl schopný inhibovat přeměnu angiotensinu z 66 %. Tato aktivita se nezměnila během 1 hodiny hydrolýzy, poté mírně klesla na 61 % inhibice. Jako hydrolyzáty s druhou největší inhibiční aktivitou byly vyhodnoceny vzorky hydrolyzované Protamexem. Hydrolyzáty Flavourzymu a Neutrasy vykazovaly téměř stejnou inhibiční aktivitu, která se zvětšovala s časem hydrolýzy, tak jak se zvětšovala koncentrace hydrofobních di- a tripeptidů, které jsou zodpovědné za inhibici ACE.
- Byla změřena ACE inhibiční aktivita hydrolyzátů WPC. Jako nejvíce účinné se jevily vzorky hydrolyzované enzymem Alkalasou. Hydrolyzát odebraný po 15 min hydrolýzy byl schopný inhibovat přeměnu angiotensinu z 66 %. Tato aktivita se nezměnila během 1 hodiny hydrolýzy, poté mírně klesla na 61 % inhibice. Jako hydrolyzáty s druhou největší inhibiční aktivitou byly vyhodnoceny vzorky hydrolyzované Protamexem. Hydrolyzáty Flavourzymu a Neutrasy vykazovaly téměř stejnou inhibiční aktivitu, která se zvětšovala s časem hydrolýzy, tak jak se zvětšovala koncentrace hydrofobních di- a tripeptidů, které jsou zodpovědné za inhibici ACE. (cs)
|
Title
| - ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC.
- ACE inhibition of enzymic WPC hydrolyzates. (en)
- ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC. (cs)
|
skos:prefLabel
| - ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC.
- ACE inhibition of enzymic WPC hydrolyzates. (en)
- ACE inhibiční aktivita enzymových hydrolyzátů WPC. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/06:00017947!RIV07-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/06:00017947
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - whey proteins; hydrolysis; ACE (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čurda, Ladislav
- Korhonen, H.
- Dryáková, Adriena
- Mišún, Daniel
- Pihlanto, A.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká společnost chemická
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |