About: Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Polyphenols are natural antioxidants present in plants and have a positive effect on human health due to their anti-inflammation, anticarcinogenic and anti-microbial effects. Methods for determining antioxidative capacity of liquid extracts of malt and barley were used in the study. These method are FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS and ITT (Indicative Test Time). Furthermore, the content of total polyphenols was determined by the Folin-Ciocalteu method. The level of total polyphenols in malt extracts ranged in 2,5-4,5 mg of gallic acid per gram of dry matter. (en)
  • Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu a ječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš.
  • Polyfenoly jako přirozené antioxidanty přítomné v rostlinách mají příznivý vliv na lidské zdraví svými protizánětlivými, antikarcinogenními a antimikrobiálními účinky. V práci byly použity metody pro stanovení antioxidační kapacity vodných výluhů sladu a ječmene.Těmito metodami jsou FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power), ABTS a ITT (Indicative Test Time). Dále byl stanovován obsah celkových polyfenolů metodou Folin-Ciocalteu. Pro sladové extrakty se hodnota celkových polyfenolů pohybovala v rozmezí 2,5-4,5 mg kyseliny gallové/ gsuš. (cs)
Title
  • Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.
  • Study of malting polyphenols and their antioxidant capacity. (en)
  • Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů. (cs)
skos:prefLabel
  • Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů.
  • Study of malting polyphenols and their antioxidant capacity. (en)
  • Studium antioxidační kapacity sladových polyfenolů. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00017851!RIV07-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 133-135
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 502155
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00017851
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Polyphenols; antioxidant capacity; malt; FRAP; ABTS; ITT. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1921A2F9AB9C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Dvořáková, Markéta
  • Douaire, Maelle
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software