Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - HPLC was used for determination of carbonylic compounds in beer as their 2,4- dinitrophenylhydrazones. HPLC system used gradient elution with mobile phase, that consisted of acetonitrile and water (ratio of organic phase was increasing during the analysis). Carbonylic compounds were detected by photo diode array detector, measured wavelengths were in range from 220 to 280 nm. Quantification was performed at 254 nm. Carbonylic compounds were from beer isolated via stripping with inert gas (nitrogen) or distillation with water vapour. 2,4-dinitrophenylhydrazones were formed on SPE cartridge or in distillate. Following carbonylic compounds were determined: acetaldehyde, diacetyl, 2-furaldehyde, isobutyrealdehyde, 2-methylbutanal, isovaleraldehyde, valeraldehyde, caproaldehyde, E-2-nonenal. (en)
- Obsah karbonylových sloučenin v pivu byl stanovován s využitím HPLC ve formě 2,4-dinitrofenylhydrazonů příslušných karbonylových sloučenin. Použit byl systém HPLC s gradientovou elucí s dvosložkovou mobilní fází acetonitrilem a vodou (rostoucí podíl organické fáze). Látky byly detekovány pomocí detektoru diodového pole, proměřováno bylo spektrum od 220 do 280 nm. Kvantifikace proběhla při 254 nm. Karbonylové látky byly z piva uvolňovány buď probubláváním vzorku piva inertním plynem (dusík) nebo destilací vzorku s vodní parou. Vlastní 2,4-dinitrofenylhydrazony vznikly reakcí s 2,4-dinitrofenylhydrazinem buď přímo na SPE kolonce nebo v destilátu. Stanovovány byly následující látky: acetaldehyd, diacetyl, 2-furaldehyd, 2-methylpropanal, 2-methylbutanal, 3-methylbutanal, pentanal, hexanal a E-2-nonenal.
- Obsah karbonylových sloučenin v pivu byl stanovován s využitím HPLC ve formě 2,4-dinitrofenylhydrazonů příslušných karbonylových sloučenin. Použit byl systém HPLC s gradientovou elucí s dvosložkovou mobilní fází acetonitrilem a vodou (rostoucí podíl organické fáze). Látky byly detekovány pomocí detektoru diodového pole, proměřováno bylo spektrum od 220 do 280 nm. Kvantifikace proběhla při 254 nm. Karbonylové látky byly z piva uvolňovány buď probubláváním vzorku piva inertním plynem (dusík) nebo destilací vzorku s vodní parou. Vlastní 2,4-dinitrofenylhydrazony vznikly reakcí s 2,4-dinitrofenylhydrazinem buď přímo na SPE kolonce nebo v destilátu. Stanovovány byly následující látky: acetaldehyd, diacetyl, 2-furaldehyd, 2-methylpropanal, 2-methylbutanal, 3-methylbutanal, pentanal, hexanal a E-2-nonenal. (cs)
|
Title
| - Využití kapalinové chromatografie pro stanovení karbonylových sloučenin v pivu.
- Využití kapalinové chromatografie pro stanovení karbonylových sloučenin v pivu. (cs)
- Application of SPE and HPLC for determination of carbonyl compounds in beer. (en)
|
skos:prefLabel
| - Využití kapalinové chromatografie pro stanovení karbonylových sloučenin v pivu.
- Využití kapalinové chromatografie pro stanovení karbonylových sloučenin v pivu. (cs)
- Application of SPE and HPLC for determination of carbonyl compounds in beer. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/06:00017846!RIV07-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1M0570), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/06:00017846
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - HPLC; carbonyl compounds; determination; hydrazones; acetaldehyde; diacetyl; 2-furaldehyde; isobutyrealdehyde; 2-methylbutanal; isovaleraldehyde; valeraldehyde; caproaldehyde; E-2-nonenal. (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dostálek, Pavel
- Karabín, Marcel
- Šindelářová, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |