About: Charakteristika monoklonální protilátky pro stanovení prolaminů ječmene.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Prolaminy jsou zásobní bílkoviny ječmene, které jsou nerozpustné vodou nebo roztoky solí, ale zároveň jsou rozpustné ve zředěném ethanolu. Z pivovarského hlediska se hordeiny a jejich štěpné produkty podílejí na tvorbě a stabilitě pěny a na vzniku polyfenol-bílkovinných zákalů. Tyto proteiny a peptidy jsou rovněž alergenní pro osoby s onemocněním zvaným celiakie. Elektroforetické a chromatografické analytické metody jsou využívány pro podrobnější frakcionaci hordeinů na základě jejich molekulové hmotnosti. Pro citlivé a specifické stanovení hordeinů a jejich derivátů z hlediska jejich alergenních účinků se používají imunochemické metody. Pomocí SDS-PAGE byly rozděleny hmotnostní frakce bílkovin piva a prolaminů sladu, ječmene a dalších cereálií. Byly připraveny monoklonální protilátky proti ethanolovému extraktu bílkovin ječmene a byly testovány křížové reakce mezi prolaminy různých cereálií. Byla provedena optimalizace podmínek ELISA metody za podmínek nepřímé kompetice a stanoveny detekční limit
  • Prolaminy jsou zásobní bílkoviny ječmene, které jsou nerozpustné vodou nebo roztoky solí, ale zároveň jsou rozpustné ve zředěném ethanolu. Z pivovarského hlediska se hordeiny a jejich štěpné produkty podílejí na tvorbě a stabilitě pěny a na vzniku polyfenol-bílkovinných zákalů. Tyto proteiny a peptidy jsou rovněž alergenní pro osoby s onemocněním zvaným celiakie. Elektroforetické a chromatografické analytické metody jsou využívány pro podrobnější frakcionaci hordeinů na základě jejich molekulové hmotnosti. Pro citlivé a specifické stanovení hordeinů a jejich derivátů z hlediska jejich alergenních účinků se používají imunochemické metody. Pomocí SDS-PAGE byly rozděleny hmotnostní frakce bílkovin piva a prolaminů sladu, ječmene a dalších cereálií. Byly připraveny monoklonální protilátky proti ethanolovému extraktu bílkovin ječmene a byly testovány křížové reakce mezi prolaminy různých cereálií. Byla provedena optimalizace podmínek ELISA metody za podmínek nepřímé kompetice a stanoveny detekční limit (cs)
  • Prolamins are storage proteins of barley, which are insoluble in water or salt aqueous solutions, but at the same time are soluble in diluted ethanol.From the brewing stand, hordeins and their breakdown products take a part in the formation and stability of the foam and in the formation of polyphenol-protein haze. These proteins and peptides are also allergens for people with celiac disease. Electrophoretical and chromatographic analytical methods are used for a more detailed fractionation of hordeins based on their molecular mass. Immunochemical methods are used for sensitive and specific determination of hordeins and their derivates in term of their allergenic effects. Protein mass fractions of beer and prolamins in malt, barley and other cereals were separated using SDS-PAGE. Monoclonal antibodies to ethanol extract of barley proteins were prepared and cross-reactions between prolamins of various cereals were tested. The conditions for the ELISA indirect competition method were optimised and detec (en)
Title
  • Charakteristika monoklonální protilátky pro stanovení prolaminů ječmene.
  • Charakteristika monoklonální protilátky pro stanovení prolaminů ječmene. (cs)
  • Characterisation of monoclonal antibody for determination of barley prolamins. (en)
skos:prefLabel
  • Charakteristika monoklonální protilátky pro stanovení prolaminů ječmene.
  • Charakteristika monoklonální protilátky pro stanovení prolaminů ječmene. (cs)
  • Characterisation of monoclonal antibody for determination of barley prolamins. (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00017845!RIV07-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 31-34
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 468449
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00017845
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Proteins; peptides; prolamins; SDS-PAGE; monoclonal antibodies. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3A91495F552D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Hochel, Igor
  • Hulín, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software