About: Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl studován rozsah oxidace tukové násady (TN) v přítomnosti monoacylglycerolů s 10 (MKG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) uhlíkovými atomy v acylovém řetězci, dále v přítomnosti komerčního emulgátoru D. Pro určení rozsahu oxidace bylo měřeno peroxidové číslo, obsah konjugovaných dienů, p-anisidinové číslo, číslo kyselosti. Co se týče primárních oxidačních produktů systémy TN+MKG a TN+MMG oxidovaly nejrychleji, zatímco systémy TN+MSG a TN+emulgátor D oxidovaly nejpomaleji. Obsah sekundárních oxidačních produktů rostl nejvíce u systémů TN+MLG, TN+MMG a TN+MSG a nejméně u systému TN+MKG a TN+emulgátor D.
  • Byl studován rozsah oxidace tukové násady (TN) v přítomnosti monoacylglycerolů s 10 (MKG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) uhlíkovými atomy v acylovém řetězci, dále v přítomnosti komerčního emulgátoru D. Pro určení rozsahu oxidace bylo měřeno peroxidové číslo, obsah konjugovaných dienů, p-anisidinové číslo, číslo kyselosti. Co se týče primárních oxidačních produktů systémy TN+MKG a TN+MMG oxidovaly nejrychleji, zatímco systémy TN+MSG a TN+emulgátor D oxidovaly nejpomaleji. Obsah sekundárních oxidačních produktů rostl nejvíce u systémů TN+MLG, TN+MMG a TN+MSG a nejméně u systému TN+MKG a TN+emulgátor D. (cs)
  • It was studied the rate of oxidation of fat blend (FB) in the present of monoacylglycerols with 10 (MCG), 12 (MLG), 14 (MMG), 16 (MPG), 18 (MSG) carbon atoms in acyl chain and futher commercial emulsifier D. Peroxide value, conjugated diens content, p-anisidine value and acid value were measured for determination of the oxidation rate. In term of primary oxidative products systems FB+MCG and FB+MMG oxidized the fastest while systems FB+MSG and FB+emulsifier D oxidized minimally. The content of secondary oxidative products was maximal in the systems FB+MLG, FB+MMG, FB+MSG and minimal in the systems FB+MCG, FB+emulsifier D. (en)
Title
  • Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů
  • Oxidation stability of the fat blend in the presence monoacylglycerols (en)
  • Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů (cs)
skos:prefLabel
  • Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů
  • Oxidation stability of the fat blend in the presence monoacylglycerols (en)
  • Oxidační stabilita tukové násady v přítomnosti monoacylglycerolů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00017770!RIV07-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 302-305
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 491315
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00017770
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fat blend; lipid oxidation; emulsifier (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FD51AC469CAE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Šmidrkal, Jan
  • Abrlová, Magdaléna
  • Pokorná, Iveta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software