About: Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přes intezivní výzkum, kontinuální kvašení nepředčilo tradiční vsádkovou technologii. Úspěch v průmyslovém měřítku lze očekávat pouze v případě následujících vlastností procesu: jednoduchý návrh, nízké investiční náklady, flexibilní provoz, účinné řízení a vysoká kvalita produktu. Tato práce se zabývá kompletní kontinuální linkou pro kvašení piva v laboratorním měřítku, skládajícího se z fermentoru s přirozenou cirkulací (air-lift) a náplňového reaktoru. Kvasinky jsou v jednotlivých reaktorech imobilizovány na částice mláta (air-lift) a kukuřičné palice (náplňová kolona). Použitelnost levných imobilizačních materiálů pro dlouhodobý provoz byla potvrzena. Výsledky ukazují, že citlivým nastavením provozních parametrů lze měnit chuťový charakter vyráběného piva. Podle mínění spotřebitelů bylo kontinuálně kvašené pivo běžné kvality i když mírně odlišné od místních ležáků (Portugalsko) vyrobených tradiční technologií. Analytické a senzorické srovnání piv vyrobených vsádkovou a kontinuání fermentací bylo vy (cs)
  • Despite of an extensive research, continuous beer fermentation has not yet managed to outperform the traditional batch technology. An industrial success could be expected only on condition of the following process characteristics: simple design, low investment costs, flexible operation, effective process control and good product quality. This work deals with a complete continuous beer fermentation system consisting of a main fermentation reactor (gas-lift) and a maturation reactor (packed-bed) containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The suitability of cheap carrier materials for long-term continuous brewing was proved. It was found that by fine tuning of process parameters it was possible to adjust the flavour profile of the final product. Consumers considered the continuously fermented beer to be of a regular quality. Analytical and sensorial profile of both continuously and batch fermented beers was compared.
  • Despite of an extensive research, continuous beer fermentation has not yet managed to outperform the traditional batch technology. An industrial success could be expected only on condition of the following process characteristics: simple design, low investment costs, flexible operation, effective process control and good product quality. This work deals with a complete continuous beer fermentation system consisting of a main fermentation reactor (gas-lift) and a maturation reactor (packed-bed) containing yeast immobilized on spent grains and corncobs, respectively. The suitability of cheap carrier materials for long-term continuous brewing was proved. It was found that by fine tuning of process parameters it was possible to adjust the flavour profile of the final product. Consumers considered the continuously fermented beer to be of a regular quality. Analytical and sensorial profile of both continuously and batch fermented beers was compared. (en)
Title
  • Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials
  • Kontinuální rektor s imobilizovanými kvasinkami pro kompletní fermentaci piva využívající mláto a kukuřiční palice jako nosiče buněk (cs)
  • Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials (en)
skos:prefLabel
  • Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials
  • Kontinuální rektor s imobilizovanými kvasinkami pro kompletní fermentaci piva využívající mláto a kukuřiční palice jako nosiče buněk (cs)
  • Continuous immobilized yeast reactor system for complete beer fermentation using spent grains and corncobs as carrier materials (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00017755!RIV07-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 1010-1018
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 469700
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00017755
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Continuous; Fermentation; Beer; Immobilization; Sensorial analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • DE - Spolková republika Německo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DABBA72B3D6A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 33
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Brányik, Tomáš
  • Lehnert, Radek
  • Teixeira, José
  • Vincente, António
  • Silva, Daniel
  • Almeida e silva, Joao
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1367-5435
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software