About: Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V práci jsme se zabývali sledováním stárnutí střídy tradičního jemného pečiva - buchet s náplní jednak makovou a jednak povidlovou. Buchty pro testování stárnutí střídy byly odebírány přímo z výroby v Michelských pekárnách a.s. Minimální trvanlivost výrobku je udávána 5 dnů. Pro účely měření byly buchty skladovány 8 dnů a měřeny byly vždy 1., 3., 5., a 8. den od výroby. Pro měření tuhosti penetrace byl použit Penetrometr PNR 10 od firmy Petrotest Instruments (Německo) Střída buchet s povidly a mákem měla rozdílnou tuhost již od prvního dne. Současně bylo zřetelné, že mezi 1. a 3. dnem stárnutí se rozdíl v tuhosti střídy ještě zvyšoval, v dalších dnech již pak zůstával stejný. Aktivita vody se v průběhu stárnutí u jednotlivých druhů výrobků příliš neměnila. Hodnoty pro každý druh buchet kolísaly v určitém nevelkém intervalu. Naopak lze shrnout, že aktivita vody závisela výrazně na použité náplni. U buchty makové byla hodnota aktivity vody v intervalu 0,90-0,92. U buchty povidlové byla tato hodnota v r
  • V práci jsme se zabývali sledováním stárnutí střídy tradičního jemného pečiva - buchet s náplní jednak makovou a jednak povidlovou. Buchty pro testování stárnutí střídy byly odebírány přímo z výroby v Michelských pekárnách a.s. Minimální trvanlivost výrobku je udávána 5 dnů. Pro účely měření byly buchty skladovány 8 dnů a měřeny byly vždy 1., 3., 5., a 8. den od výroby. Pro měření tuhosti penetrace byl použit Penetrometr PNR 10 od firmy Petrotest Instruments (Německo) Střída buchet s povidly a mákem měla rozdílnou tuhost již od prvního dne. Současně bylo zřetelné, že mezi 1. a 3. dnem stárnutí se rozdíl v tuhosti střídy ještě zvyšoval, v dalších dnech již pak zůstával stejný. Aktivita vody se v průběhu stárnutí u jednotlivých druhů výrobků příliš neměnila. Hodnoty pro každý druh buchet kolísaly v určitém nevelkém intervalu. Naopak lze shrnout, že aktivita vody závisela výrazně na použité náplni. U buchty makové byla hodnota aktivity vody v intervalu 0,90-0,92. U buchty povidlové byla tato hodnota v r (cs)
  • The filled products were tested after 1, 3, 5, and 8 days storage. Penetration of crumb, moisture content and water activity were chosen for an evaluation of staling. Products with plum jam were stalling more quickly, their penetration was lover and water activity was 0.87 to 0.90. Products with poppy seed had an activity 0.90 to 0.92. (en)
Title
  • Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi
  • Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi (cs)
  • Staling of sweet bakery products with filling of poppy seed and plum jam (en)
skos:prefLabel
  • Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi
  • Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi (cs)
  • Staling of sweet bakery products with filling of poppy seed and plum jam (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/06:00016483!RIV07-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 25-27
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 501404
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/06:00016483
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sweet bakery products; crumb staling; poppy seeds filling; plum jam filling; penetration; water activity; crumb moisture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5207F726AA55]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Pekař a cukrář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 16
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Příhoda, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1213-2403
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software