Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V práci jsme se zabývali sledováním stárnutí střídy tradičního jemného pečiva - buchet s náplní jednak makovou a jednak povidlovou. Buchty pro testování stárnutí střídy byly odebírány přímo z výroby v Michelských pekárnách a.s. Minimální trvanlivost výrobku je udávána 5 dnů. Pro účely měření byly buchty skladovány 8 dnů a měřeny byly vždy 1., 3., 5., a 8. den od výroby. Pro měření tuhosti penetrace byl použit Penetrometr PNR 10 od firmy Petrotest Instruments (Německo) Střída buchet s povidly a mákem měla rozdílnou tuhost již od prvního dne. Současně bylo zřetelné, že mezi 1. a 3. dnem stárnutí se rozdíl v tuhosti střídy ještě zvyšoval, v dalších dnech již pak zůstával stejný. Aktivita vody se v průběhu stárnutí u jednotlivých druhů výrobků příliš neměnila. Hodnoty pro každý druh buchet kolísaly v určitém nevelkém intervalu. Naopak lze shrnout, že aktivita vody závisela výrazně na použité náplni. U buchty makové byla hodnota aktivity vody v intervalu 0,90-0,92. U buchty povidlové byla tato hodnota v r
- V práci jsme se zabývali sledováním stárnutí střídy tradičního jemného pečiva - buchet s náplní jednak makovou a jednak povidlovou. Buchty pro testování stárnutí střídy byly odebírány přímo z výroby v Michelských pekárnách a.s. Minimální trvanlivost výrobku je udávána 5 dnů. Pro účely měření byly buchty skladovány 8 dnů a měřeny byly vždy 1., 3., 5., a 8. den od výroby. Pro měření tuhosti penetrace byl použit Penetrometr PNR 10 od firmy Petrotest Instruments (Německo) Střída buchet s povidly a mákem měla rozdílnou tuhost již od prvního dne. Současně bylo zřetelné, že mezi 1. a 3. dnem stárnutí se rozdíl v tuhosti střídy ještě zvyšoval, v dalších dnech již pak zůstával stejný. Aktivita vody se v průběhu stárnutí u jednotlivých druhů výrobků příliš neměnila. Hodnoty pro každý druh buchet kolísaly v určitém nevelkém intervalu. Naopak lze shrnout, že aktivita vody závisela výrazně na použité náplni. U buchty makové byla hodnota aktivity vody v intervalu 0,90-0,92. U buchty povidlové byla tato hodnota v r (cs)
- The filled products were tested after 1, 3, 5, and 8 days storage. Penetration of crumb, moisture content and water activity were chosen for an evaluation of staling. Products with plum jam were stalling more quickly, their penetration was lover and water activity was 0.87 to 0.90. Products with poppy seed had an activity 0.90 to 0.92. (en)
|
Title
| - Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi
- Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi (cs)
- Staling of sweet bakery products with filling of poppy seed and plum jam (en)
|
skos:prefLabel
| - Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi
- Stárnutí jemného pečiva s makovými a povidlovými náplněmi (cs)
- Staling of sweet bakery products with filling of poppy seed and plum jam (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/06:00016483!RIV07-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/06:00016483
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sweet bakery products; crumb staling; poppy seeds filling; plum jam filling; penetration; water activity; crumb moisture (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |