Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Technological quality of wheat cultivars produced at breeding fields at different planting condition (2004-2005) was evaluated by means of analytical and rheological traits and baking test. Cultivation regime has strong influence on a grain yield and wheat protein content. Technological effect of planting depends mostly on variety genetic specification. Important differences of tested flour parameters needed the changes of production condition for obtainment of comparable bread characteristics. Wheat with lower baking quality obtain by a higher fertilization better technological features so can be used for bakery production. Variability of growing years was proved by correlation analysis and radar graphs. (en)
- Komplexní rozbor 10odrůd ozimé pšenice z šlechtitelského pokusu pěstovaných ve třech odlišných intenzitách pěstování v létech 2004 a 2005 zahrnuje znaky hodnotící mlynářské charakteristiky zrna, pekařské znaky mouky a vlastnosti těsta a pečiva. Intenzita pěstování ovlivňuje výnos a jakostní parametry zrna, zejména obsah N-látek. Vliv na technologickou kvalitu je diferencovaný podle genové specifikace odrůdy. Pro pšenice s nízkou pekařskou jakostí se vlivem zvýšené intenzity hnojení zlepšují tyto charakteristiky a lze předpokládat standardní užití v pekárnách. Technologickou jakost také ovlivňují klimatické podmínky daného roku pěstování, změny pro jednotlivé odrůdy jsou diferencované
- Komplexní rozbor 10odrůd ozimé pšenice z šlechtitelského pokusu pěstovaných ve třech odlišných intenzitách pěstování v létech 2004 a 2005 zahrnuje znaky hodnotící mlynářské charakteristiky zrna, pekařské znaky mouky a vlastnosti těsta a pečiva. Intenzita pěstování ovlivňuje výnos a jakostní parametry zrna, zejména obsah N-látek. Vliv na technologickou kvalitu je diferencovaný podle genové specifikace odrůdy. Pro pšenice s nízkou pekařskou jakostí se vlivem zvýšené intenzity hnojení zlepšují tyto charakteristiky a lze předpokládat standardní užití v pekárnách. Technologickou jakost také ovlivňují klimatické podmínky daného roku pěstování, změny pro jednotlivé odrůdy jsou diferencované (cs)
|
Title
| - Vliv intenzity pěstování na navýnos a analytické parametry jakosti zrna v letech 2004-2005
- Vliv intenzity pěstování na navýnos a analytické parametry jakosti zrna v letech 2004-2005 (cs)
- Influence of farming condition on the crop and analytical parameters of quality of grain in years 2004-2005 (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv intenzity pěstování na navýnos a analytické parametry jakosti zrna v letech 2004-2005
- Vliv intenzity pěstování na navýnos a analytické parametry jakosti zrna v letech 2004-2005 (cs)
- Influence of farming condition on the crop and analytical parameters of quality of grain in years 2004-2005 (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/06:00016482!RIV07-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/06:00016482
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - correlation; miling and baking parameters; 2004-2005 crop (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Jirsa, Ondřej
- Klem, K.
- Valová, Martina
- Palík, S.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |