About: Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This paper described the developement of chromatographic method for the detection of plant additives in meat products. Raffinose family oligosaccharides were chosen as markers of plant additives. Two chromatographic method were developed and compare - HPLC with refractometric detection and HPAEC with pulsed amperometric detection. Both methods were proved on model and real samples of meat products. (en)
  • Byly vypracovány a ověřeny chromatografické metody pro průkaz rostlinných aditiv v masných výrobcích. Jako markery byly vybrány galaktooligosacharidy (raffinosa, stachyosa a verbaskosa) a kyselina fytová. Pro stanovení galaktooligosacharidů byla použitametoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s refraktometrickou detekcí (HPLC-RID) a dále metoda vysokoúčinné aniontové chromatografie (HPAEC) s pulsní amperometrickou detekcí (HPAEC-PAD). HPAEC-PAD byla použita i pro stanovení fytovékyseliny. Vyvinuté metody byly ověřeny na modelových a reálných vzorcích masných výrobků a byly u nich zjištěny vybrané charakteristiky. Ze získaných výsledků je zřejmé, že uvedenými metodami lze prokázat prakticky jakoukoliv rostlinnou surovinu v masnémvýrobku v množství desetin %.
  • Byly vypracovány a ověřeny chromatografické metody pro průkaz rostlinných aditiv v masných výrobcích. Jako markery byly vybrány galaktooligosacharidy (raffinosa, stachyosa a verbaskosa) a kyselina fytová. Pro stanovení galaktooligosacharidů byla použitametoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s refraktometrickou detekcí (HPLC-RID) a dále metoda vysokoúčinné aniontové chromatografie (HPAEC) s pulsní amperometrickou detekcí (HPAEC-PAD). HPAEC-PAD byla použita i pro stanovení fytovékyseliny. Vyvinuté metody byly ověřeny na modelových a reálných vzorcích masných výrobků a byly u nich zjištěny vybrané charakteristiky. Ze získaných výsledků je zřejmé, že uvedenými metodami lze prokázat prakticky jakoukoliv rostlinnou surovinu v masnémvýrobku v množství desetin %. (cs)
Title
  • Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích
  • Detection of plant additives in meat products (en)
  • Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích (cs)
skos:prefLabel
  • Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích
  • Detection of plant additives in meat products (en)
  • Detekce rostlinných aditiv v masných výrobcích (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016321!RIV06-MZE-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 32-36
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1111)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 517527
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016321
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Capillary electrophoresis; Food; Authenticity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0BB1D8CFFDDB]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 4
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hinková, Andrea
  • Kvasnička, František
  • Sluková, Marcela
  • Vaňha, Jan
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software