About: Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the article the importance of the amino acids in the brewing industry from the view of a suitable composition of nitrogenous compounds of wort extract and the assurance of an optima course of fermentation is resumed. Tne aspect of the participation of free amino acids in the production of metabolites affecting the organoleptic profile of beer is underlined. The overview of amino acids determination includes conventional methods as well as the latest methods, employing HPLC, GC, GPC and HIC. Prime attention is paid to the methods by means of Waters AccQ?Tag derivatization and subsequent determination of these derivates by means of fluorescence detection. (en)
  • V článku je shrnut význam aminokyselin v pivovarství z hlediska vhodné skladby dusíkatých složek surovin a zajištění optimálního průběhu kvašení. Zdůrazněn je aspekt podílu volných aminokyselin na tvorbě senzoricky významných metabolitů ovlivňujících organoleptický profil piva. Přehled metod stanovení aminokyselin obsahuje metody klasické a moderní využívající HPLC, GC, GPC a HIC. Hlavní pozornost je zaměřena na metodu stanovení volných aminokyselin pomocí Waters AccQ%22Tag derivatizace a následného stanovení těchto derivátů na základě fluorescenční detekce.
  • V článku je shrnut význam aminokyselin v pivovarství z hlediska vhodné skladby dusíkatých složek surovin a zajištění optimálního průběhu kvašení. Zdůrazněn je aspekt podílu volných aminokyselin na tvorbě senzoricky významných metabolitů ovlivňujících organoleptický profil piva. Přehled metod stanovení aminokyselin obsahuje metody klasické a moderní využívající HPLC, GC, GPC a HIC. Hlavní pozornost je zaměřena na metodu stanovení volných aminokyselin pomocí Waters AccQ%22Tag derivatizace a následného stanovení těchto derivátů na základě fluorescenční detekce. (cs)
Title
  • Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení
  • Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení (cs)
  • The importance of amino acids in brewing industry and new methods of their determination (en)
skos:prefLabel
  • Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení
  • Význam aminokyselin v pivovarství a nové postupy jejich stanovení (cs)
  • The importance of amino acids in brewing industry and new methods of their determination (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016232!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 47-51
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 551002
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016232
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Amino acids; determination; HPLC; beer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4C300F96A889]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 51
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Kolouchová, Irena
  • Čížková, Hana
  • Hofta, Pavel
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software