About: Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The validation and verification, terms commonly used abroad, are integral part of fully implemented and functional HACCP system. Term Validation is defined as a process focused on collecting and evaluation of scientific and technical information. On its base, it´s possible to decide about the system functionality, whether all the identified hazards are effectively controled. Among the usable resources, there are scientific publications, historical knowledge, experimental trials and last but not least predictive microbiology. Tercial predictive models (e.g. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) are commonly used abroad, mainly in USA to amend data given by classical microbiology methods. Clear advantage is possibility of quick assesment of the pathogen growth conditions in food production without need of microbiology. One of the disadvantages of these models is fact, that the influence of all internal and external factors on microbial growth is not incorporated (e.g. growth of competitive mi (en)
  • Ověřovací postupy jsou nedílnou součástí plně zavedeného a funkčního systému kritických bodů. V zahraničí jsou pro takovéto postupy běžně používány termíny validace a verifikace. Validace je definována jako proces získávání a vyhodnocování vědeckých a technických informací na jejichž základě je možné rozhodovat, zda je daný systém funkční, tedy zda dostatečně ovládá všechna identifikovaná nebezpečí. Mezi prostředky, které je možné využít v praxi při validaci HACCP patří např. vědecké publikace, historické znalosti, experimentální zkoušky a v neposlední řadě také modely prediktivní mikrobiologie.Terciární prediktivní modely (např. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) jsou častěji využívány především v západních zemích (USA), kde vhodně doplňují data získaná klasickými mikrobiologickými metodami. Jejich nespornou výhodou je možnost rychlého zhodnocení podmínek ve výrobě z hlediska možného růstu patogenní mikroflóry bez nutnosti provádět mikrobiologický rozbor. Jednou z nevýhod těchto modelů
  • Ověřovací postupy jsou nedílnou součástí plně zavedeného a funkčního systému kritických bodů. V zahraničí jsou pro takovéto postupy běžně používány termíny validace a verifikace. Validace je definována jako proces získávání a vyhodnocování vědeckých a technických informací na jejichž základě je možné rozhodovat, zda je daný systém funkční, tedy zda dostatečně ovládá všechna identifikovaná nebezpečí. Mezi prostředky, které je možné využít v praxi při validaci HACCP patří např. vědecké publikace, historické znalosti, experimentální zkoušky a v neposlední řadě také modely prediktivní mikrobiologie.Terciární prediktivní modely (např. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) jsou častěji využívány především v západních zemích (USA), kde vhodně doplňují data získaná klasickými mikrobiologickými metodami. Jejich nespornou výhodou je možnost rychlého zhodnocení podmínek ve výrobě z hlediska možného růstu patogenní mikroflóry bez nutnosti provádět mikrobiologický rozbor. Jednou z nevýhod těchto modelů (cs)
Title
  • Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu
  • Predictive microbiology in validation of HACCP for vegetable salad production. (en)
  • Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu (cs)
skos:prefLabel
  • Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu
  • Predictive microbiology in validation of HACCP for vegetable salad production. (en)
  • Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016225!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 331-333
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 550567
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016225
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • HACCP (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E3366446056A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pivoňka, Jan
  • Šotolová, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský
https://schema.org/isbn
  • 80-86909-01-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software