Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The validation and verification, terms commonly used abroad, are integral part of fully implemented and functional HACCP system. Term Validation is defined as a process focused on collecting and evaluation of scientific and technical information. On its base, it´s possible to decide about the system functionality, whether all the identified hazards are effectively controled. Among the usable resources, there are scientific publications, historical knowledge, experimental trials and last but not least predictive microbiology. Tercial predictive models (e.g. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) are commonly used abroad, mainly in USA to amend data given by classical microbiology methods. Clear advantage is possibility of quick assesment of the pathogen growth conditions in food production without need of microbiology. One of the disadvantages of these models is fact, that the influence of all internal and external factors on microbial growth is not incorporated (e.g. growth of competitive mi (en)
- Ověřovací postupy jsou nedílnou součástí plně zavedeného a funkčního systému kritických bodů. V zahraničí jsou pro takovéto postupy běžně používány termíny validace a verifikace. Validace je definována jako proces získávání a vyhodnocování vědeckých a technických informací na jejichž základě je možné rozhodovat, zda je daný systém funkční, tedy zda dostatečně ovládá všechna identifikovaná nebezpečí. Mezi prostředky, které je možné využít v praxi při validaci HACCP patří např. vědecké publikace, historické znalosti, experimentální zkoušky a v neposlední řadě také modely prediktivní mikrobiologie.Terciární prediktivní modely (např. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) jsou častěji využívány především v západních zemích (USA), kde vhodně doplňují data získaná klasickými mikrobiologickými metodami. Jejich nespornou výhodou je možnost rychlého zhodnocení podmínek ve výrobě z hlediska možného růstu patogenní mikroflóry bez nutnosti provádět mikrobiologický rozbor. Jednou z nevýhod těchto modelů
- Ověřovací postupy jsou nedílnou součástí plně zavedeného a funkčního systému kritických bodů. V zahraničí jsou pro takovéto postupy běžně používány termíny validace a verifikace. Validace je definována jako proces získávání a vyhodnocování vědeckých a technických informací na jejichž základě je možné rozhodovat, zda je daný systém funkční, tedy zda dostatečně ovládá všechna identifikovaná nebezpečí. Mezi prostředky, které je možné využít v praxi při validaci HACCP patří např. vědecké publikace, historické znalosti, experimentální zkoušky a v neposlední řadě také modely prediktivní mikrobiologie.Terciární prediktivní modely (např. USDA Pathogen Modeling Program, Food MicroModel) jsou častěji využívány především v západních zemích (USA), kde vhodně doplňují data získaná klasickými mikrobiologickými metodami. Jejich nespornou výhodou je možnost rychlého zhodnocení podmínek ve výrobě z hlediska možného růstu patogenní mikroflóry bez nutnosti provádět mikrobiologický rozbor. Jednou z nevýhod těchto modelů (cs)
|
Title
| - Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu
- Predictive microbiology in validation of HACCP for vegetable salad production. (en)
- Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu
- Predictive microbiology in validation of HACCP for vegetable salad production. (en)
- Využití prediktivní mikrobiologie při validaci plánu HACCP při výrobě zeleninového salátu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/05:00016225!RIV06-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/05:00016225
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pivoňka, Jan
- Šotolová, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |