About: Stabilita bisfenolu A, bisfenolu F, bisfenol A diglycidyl etheru a bisfenol F diglycidyl etheru a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Bisphenols are components of epoxy and vinylic resins, bisphenol A is also present in polycarbonate polymers. Epoxy resins are used as lacquers for inner coatings of food cans and from there they can migrate into the can contents in the case of imperfectly thermally stabilised resin or in the case of mutual interactions with food. The stabilities of these compounds were observed first over 10 days and then in detail over 48 hours in four water-based food simulants at different temperatures. (en)
  • Bisfenoly jsou součástí epoxidových a vinylových pryskyřic, bisfenol A se vyskytuje i v polykarbonátech. Epoxidové pryskyřice se využívají jako vnitřní ochranná vrstva potravinových plechovek a odtud mohou migrovat do obsahu konzervových plechovek v případě nedokonale teplotně stabilizovaných pryskyřic nebo v případě interakcí s potravinou. Nejprve byly zkoumány stability těchto láteck během 10 dnů a poté podrobněji během 48 hodin ve čtyřech potravinových simulantech za různých teplot.použitím SPME a pro stanovení migrace acetaldehydu do vody balené v PET lahvi.
  • Bisfenoly jsou součástí epoxidových a vinylových pryskyřic, bisfenol A se vyskytuje i v polykarbonátech. Epoxidové pryskyřice se využívají jako vnitřní ochranná vrstva potravinových plechovek a odtud mohou migrovat do obsahu konzervových plechovek v případě nedokonale teplotně stabilizovaných pryskyřic nebo v případě interakcí s potravinou. Nejprve byly zkoumány stability těchto láteck během 10 dnů a poté podrobněji během 48 hodin ve čtyřech potravinových simulantech za různých teplot.použitím SPME a pro stanovení migrace acetaldehydu do vody balené v PET lahvi. (cs)
Title
  • Stabilita bisfenolu A, bisfenolu F, bisfenol A diglycidyl etheru a bisfenol F diglycidyl etheru a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech
  • Stability of bisphenol A, bisphenol F, bisphenol A diglycidyl ether, bisphenol F diglycidyl ether and their chlorohydroxy and hydroxy derivatives in food simulants (en)
  • Stabilita bisfenolu A, bisfenolu F, bisfenol A diglycidyl etheru a bisfenol F diglycidyl etheru a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech (cs)
skos:prefLabel
  • Stabilita bisfenolu A, bisfenolu F, bisfenol A diglycidyl etheru a bisfenol F diglycidyl etheru a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech
  • Stability of bisphenol A, bisphenol F, bisphenol A diglycidyl ether, bisphenol F diglycidyl ether and their chlorohydroxy and hydroxy derivatives in food simulants (en)
  • Stabilita bisfenolu A, bisfenolu F, bisfenol A diglycidyl etheru a bisfenol F diglycidyl etheru a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016165!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 302-305
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 544195
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016165
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bisphenol; stability; migration; food simulants; chromatography (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [418F60064C0E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Banská Bystrica
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků- XV. Medzinárodna konferencia o analytických metódach v potravinárstve, v súlade s harmonizáciou legislatívy EÚ Laboralim 2005
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dobiáš, Jaroslav
  • Babička, Luboš
  • Poustková, Ivana
  • Poustka, Jan
  • Staruch, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 80-227-2222-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software