About: Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ground meat is shelf-life partially, grow of aerobic microorganisms is favourabled notably by storage in oxygen atmosphere which is used for colour improvement. For restriction their grow are given preservatives, mostly salts of organic acids (lactate, acetate, diacetate). The Influence of selected aditive (Robin, Purasal Optiform, AVO) was studied on a growth of microorganisms (CPM, lactobacillus, coliforms) by storage of ground pork and beef meat mixture wrapped in modified atmosphere (80 % O2 and 20 % CO2). The addition of initiated substances into ground meat reduced accrual of followed microorganisms. While Robin and Purasal Optiform preparations did not differ markedly in effect on microorganisms growth, preparation AVO appeared like less effective. pH value did not change markedly its initial value was affected by added salts only slightly. Microbial activity appeared even change of composition of internal atmosphere inside packets. (en)
  • Mělněné maso je omezeně údržné, růst aerobních mikroorganismů je zvýhodněn zejména při skladování v kyslíkové atmosféře, která se používá pro zlepšení barvy. Pro omezení jejich růstu se přidávají konzervační látky, většinou soli organických kyselin (mléčnan, octan, dioctan). Byl studován vliv vybraných aditiv (Robin, Purasal Optiform, AVO) na růst mikroorganismů (CPM, laktobacily, koliformní) při skladování směsi mělněného vepřového a hovězího masa zabaleného v modifikované atmosféře (80 % O2 a 20 % CO2). Přídavek uvedených látek do díla mělněného masa zpomalil nárůst sledovaných mikroorganismů. Zatímco preparáty Robin a Purasal Optiform se v účinku na růst mikroorganismů výrazně nelišily, preparát AVO se ukázal jako méně účinný. Hodnota pH se významně neměnila, její výchozí hodnota byla ovlivněna přidanými solemi jen nepatrně. Mikrobní činnost se projevila i změnou složení vnitřní atmosféry uvnitř balíčků.
  • Mělněné maso je omezeně údržné, růst aerobních mikroorganismů je zvýhodněn zejména při skladování v kyslíkové atmosféře, která se používá pro zlepšení barvy. Pro omezení jejich růstu se přidávají konzervační látky, většinou soli organických kyselin (mléčnan, octan, dioctan). Byl studován vliv vybraných aditiv (Robin, Purasal Optiform, AVO) na růst mikroorganismů (CPM, laktobacily, koliformní) při skladování směsi mělněného vepřového a hovězího masa zabaleného v modifikované atmosféře (80 % O2 a 20 % CO2). Přídavek uvedených látek do díla mělněného masa zpomalil nárůst sledovaných mikroorganismů. Zatímco preparáty Robin a Purasal Optiform se v účinku na růst mikroorganismů výrazně nelišily, preparát AVO se ukázal jako méně účinný. Hodnota pH se významně neměnila, její výchozí hodnota byla ovlivněna přidanými solemi jen nepatrně. Mikrobní činnost se projevila i změnou složení vnitřní atmosféry uvnitř balíčků. (cs)
Title
  • Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv
  • Shelf-life prolongation of ground meat by additives addition (en)
  • Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv (cs)
skos:prefLabel
  • Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv
  • Shelf-life prolongation of ground meat by additives addition (en)
  • Prodloužení údržnosti mělněného masa přídavkem aditiv (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016124!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 345-348
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 538993
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016124
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Ground meat; additives; microorganisms (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EFD0B9AA92B8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Jeleníková, Jarmila
  • Milatová, Eva
  • Šikulová, Markéta
  • Smékal, Oldřich
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský
https://schema.org/isbn
  • 80-86909-01-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software