About: POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vstupem ČR do EU začalo platit nařízení komise ES č. 2091/2002, které určuje referenční metodu pro stanovení koncentrace vaječného žloutku v lihovinách založenou na extrakci a stanovení sloučenin fosforu rozpustných v ethanolu. Tato metoda byla využita k analýze a posouzení vzorků vaječných likérů a technologických žloutků a naměřené obsahy #čistého žloutku# byly porovnány s výsledky získanými stanovením celkového fosforu podle AOAC, stanovením celého souboru markerů vaječné hmoty a obsahu jednotlivých fosfolipidů. Jednotlivé analytické metody a způsoby výpočtu vaječného podílu byly kriticky zhodnoceny
  • Vstupem ČR do EU začalo platit nařízení komise ES č. 2091/2002, které určuje referenční metodu pro stanovení koncentrace vaječného žloutku v lihovinách založenou na extrakci a stanovení sloučenin fosforu rozpustných v ethanolu. Tato metoda byla využita k analýze a posouzení vzorků vaječných likérů a technologických žloutků a naměřené obsahy #čistého žloutku# byly porovnány s výsledky získanými stanovením celkového fosforu podle AOAC, stanovením celého souboru markerů vaječné hmoty a obsahu jednotlivých fosfolipidů. Jednotlivé analytické metody a způsoby výpočtu vaječného podílu byly kriticky zhodnoceny (cs)
  • The recent EU Food Law (ES 2091/2002) specifies the reference method for the estimation of egg yolk in alcoholic beverages based on the determination of phosphorus compound that are soluble in ethanol. This methodology was used for the analyses and evaluating of authenticity of egg liqueurs and technological egg yolks samples. The results of calculated #clear egg yolk%22 were compared with the method of determination of total phosphorus by AOAC, with the multiple regression equation for several chemical markers (cholesterol, phosphorus, lysozyme, fat, dry matter) and content and composition of phospholipids. (en)
Title
  • POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH
  • POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH (cs)
  • Comparison of methods for the determination of egg yolk in egg food products (en)
skos:prefLabel
  • POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH
  • POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH (cs)
  • Comparison of methods for the determination of egg yolk in egg food products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016115!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 247-249
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 536814
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016115
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • egg products; egg yolk products; adulteration; authenticity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7E929439FEB5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Bystřice n. Pernštýnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Rajchl, Aleš
  • Čížková, Helena
  • Šurkovská, Marika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský
https://schema.org/isbn
  • 80-86909-01-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software