About: Isolace beta-glukanů z pivovarských kvasnic.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article describes the utilization of the waste yeast for isolation of yeast glucan. There are also described properties and possibilities of use for this product. The following four main methods are used to isolate beta-glucans from brewer´s yeast: cell disintegration, enzymic cell breakdown, autolysis and hydrolysis by means of acids or alkalis. Subsequently, the gained cell walls are mostly treated by acid or alkaline washing. The number and intensity of these washing steps depend on the required purity of the final product. (en)
  • Článek popisuje využití odpadních kvasnic pro izolaci kvasničného glukanu. Jsou zde také popsány vlastnosti a použití tohoto produktu. Pro izolaci beta-glukanů z pivovarských kvasnic byly použity čtyři metody: dezintegrace buněk, enzymový rozklad, autolýza a hydrolýza pomocí kyselin a alkálií. Následně, byly získané buněčné stěny podrobeny kyselému nebo alkalickému promytí. Počet a intenzita těchto promývacích kroků závisí na požadované čistotě konečného produktu.
  • Článek popisuje využití odpadních kvasnic pro izolaci kvasničného glukanu. Jsou zde také popsány vlastnosti a použití tohoto produktu. Pro izolaci beta-glukanů z pivovarských kvasnic byly použity čtyři metody: dezintegrace buněk, enzymový rozklad, autolýza a hydrolýza pomocí kyselin a alkálií. Následně, byly získané buněčné stěny podrobeny kyselému nebo alkalickému promytí. Počet a intenzita těchto promývacích kroků závisí na požadované čistotě konečného produktu. (cs)
Title
  • Isolace beta-glukanů z pivovarských kvasnic.
  • Isolace beta-glukanů z pivovarských kvasnic. (cs)
  • Isolation of beta-glucans from brewer´s yeast (en)
skos:prefLabel
  • Isolace beta-glukanů z pivovarských kvasnic.
  • Isolace beta-glukanů z pivovarských kvasnic. (cs)
  • Isolation of beta-glucans from brewer´s yeast (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00016053!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 384-385
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 11-12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 525737
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00016053
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beta -glucan; brewer´s yeast (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [404F87FD4F34]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 51
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Štěrba, Karel
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software